Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU JOJ PLJESKALI

VIDEO Trump je emotivnim govorom o poginulom vojniku dirnuo udovicu do suza

carryn owens
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
01.03.2017.
u 08:48

Kongresnici su Owens pljeskali više od dvije minute, a Trump je uspi staviti osmijeh na lice udovice.

- Blagoslovljeni smo što je večeras s nama Carryn Owens, udovica Williama Ryana Owensa. Ryan je umro onako kako je živio: kao ratni i heroj - boreći se protiv terorizma i osiguravajući naš narod - kazao je američki predsjednik Donald Trump u svom govor pred Kongresom što je duboko dirnulo Carryn kojoj je cijeli kongres pljeskao u znak poštovanja.

Owen, pripadnik specijalnih postrojbi SEAL, poginuo je u tijekom kontroverznog protuterorističkog napada u Jemenu te je postao prva vojna žrtva tijekom Trumpovog predsjedanja zemljom, piše NY Daily News.

- Ryanova ostavština je urezana u vječnost. Položio je svoj život za svoje prijatelje, za svoju zemlju i za našu slobodu - mi ga nikada nećemo zaboraviti - izjavio je Trump dok je Owens pokušavala ostati pribrana, a kongresnici se podigli na noge. 

Kongresnici su Owens pljeskali više od dvije minute, a Trump je uspi staviti osmijeh na lice udovice.

- Ryan upravo sada gleda na nas i vrlo je sretan jer misli da je upravo srušio rekord - rekao je Trump u trenutku kada je Carryn držala ruku blizu svog srca.

Ryanov otac, Bill Owens, odbio je susret s Trumpom dok je došao po posmrtne ostatke sina u bazu Dover Air Force. On je također zatražio i istragu nakon izvješća da misija nije bila propisno planirana te da su imali informacije niske vrijednosti.

Trump je u govoru kazao kako se čuo s 'generalom Mattisom koji je potvrdio' da je Ryan bio dio 'vrlo uspješne akcije' u kojoj je prikupljena velika količina informacija koje će dovesti do 'mnogih pobjeda protiv naših neprijatelja'.

>> State Department čestitao pa izbrisao čestitku nagrađenome iranskom redatelju

>> Prvi Trumpovi vojni potezi: U američkom napadu u Jemenu ubijen jedan američki vojnik, ali i 16 civila

Komentara 2

Avatar tabasko
tabasko
11:05 01.03.2017.

Samo se na ovakav način može svoja zemlja voljeti i poštivati.

DU
Deleted user
23:33 02.03.2017.

..."Položio je svoj život za svoje prijatelje, za svoju zemlju i za našu slobodu" u jemenu !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije