Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki interes

VIDEO Sve što treba znati o natječaju za energetsku obnovu obiteljskih kuća: Održan informativni webinar

Karlovac: Energetska obnova zgrade
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
06.02.2024.
u 14:59

Lina Benović, konzultantica za energetsku obnovu i obnovljive izvore energije, te Ivan Zoković, ekspert za razvoj zajednica i projekata obnovljivih izvora energije, podijelili su svoje znanje

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nedavno je objavio uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Ova inicijativa podržana je iznosom od 120 milijuna eura, što predstavlja rekordan iznos državne potpore za projekte ove vrste. Očekuje se da će se prijave na ovaj javni poziv zaprimati do kraja prvog kvartala 2024. godine

Kako bi se građani informirali i pripremili za uspješnu prijavu, u sklopu projekta “Energetska tranzicija otoka (ETO)” organiziran je webinar. ETO se provodi uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Partneri na projektu su Splitsko-dalmatinska županija, Općina Lumbarda, Općina Postira, Grad Mali Lošinj, Grad Cres, LAG 5, Maslina Resort te Forte Solar d.o.o.

Lina Benović, konzultantica za energetsku obnovu i obnovljive izvore energije, te Ivan Zoković, ekspert za razvoj zajednica i projekata obnovljivih izvora energije, podijelili su svoje dragocjeno znanje tijekom webinara. Benović je predstavila usluge tvrtke E-Konzalt, dok je Zoković svojim iskustvom obogatio razumijevanje projekata iz područja obnovljivih izvora energije.

"Zahvaljujemo svim sudionicima na njihovom aktivnom sudjelovanju tijekom webinara, gdje su postavili stotine pitanja, pokazujući želju za učenjem i aktivnim sudjelovanjem u ovim važnim inicijativama", poručuju iz ETO-a te dodaju kako se više informacija o uvjetima za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2024. godini može pronaći na obavijesti Fonda za zaštitu okoliša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije