Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAVARIJA NA JUGU ITALIJE

VIDEO Snimljen dramatičan trenutak potonuća jahte duge gotovo 40 metara: More ju je samo progutalo

Havarija jahte 'Saga'
Foto: Twitter/@guardiacostiera
1/5
23.08.2022.
u 10:22

Plovila obalne straže odmah su poslana u pomoć iz luke Crotone, a po dolasku su shvatili da je voda probila u krmu broda. Sve se događalo na oko devet nautičkih milja udaljenosti od marine Catanzaro.

Jahta 'Saga' duga gotovo 40 metara potonula je u blizini obale na jugu Italije nakon havarije koja ju je zadesila kasno noću. Dramatičan trenutak potonuća je snimljen. 

'Saga' je izgrađena u Monaku još 2007. godine, a plovila je iz Gallipolija za Milazzo na otoku Siciliji tijekom subote u noći kada se dogodila katastrofa. Dok je prelazio zaljev Squillace kasno navečer, na vrhu talijanske 'čizme', kapetan je poslao poziv u pomoć.

 

Plovila obalne straže odmah su poslana u pomoć iz luke Crotone, a po dolasku su shvatili da je voda probila u krmu broda. Sve se događalo na oko devet nautičkih milja udaljenosti od marine Catanzaro.

Četiri putnika i jednog člana posade, sve Talijane obalna straža odmah ih je iskrcala s broda. Na jahti su ostala još četiri člana posade, među kojima i kapetan pokušavajući spasiti brod. Iz luke Crotone stigao je tegljač, koji je trebao pokušati odvući 'Sagu' natrag u luku.

Operacija je krenula u ranim jutarnjim satima u nedjelju, no tijekom odvlačenja brod se počeo jako naginjati na desnu stranu.

Snimka talijanske obalne straže prikazuje dramatične trenutke onog što se tada dogodilo, krma je nestajala ispod valova, a more je doslovce 'gutalo' golemu jahtu. Spasioci više nisu imali izbora, morali su je prestati vući jer je tonula nevjerojatnom brzinom. Potonula je nekoliko sati kasnije, a svi članovi posade i putnici odvedeni su na sigurno. 

Pokrenuta je istraga o nesreći.

Video: Štakori plutali u plićaku zadarske plaže

Ključne riječi

Komentara 2

MT
makan tahi
11:22 23.08.2022.

sigurno je osigurana a i imaju za drugu

TE
Teig1
12:33 23.08.2022.

Stvarno more guta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije