Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jaka kiša s tučom

VIDEO Snažno nevrijeme zahvatilo istok Hrvatske: 'Poplavljeno je sve, od kuće do podruma i vrta'

Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Ilustracija
27.05.2023.
u 17:20

Pretežno sunčano, osobito duž obale, bit će u nedjelju. Uz jači razvoj oblaka u Slavoniji, gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije lokalno pljusak i grmljavina, uglavnom poslijepodne.

Iako je cijelog dana bilo uglavnom sunčano, kako su prognostičari najavili, na istoku zemlje moglo bi biti i jačih pljuskova s grmljavinom. Dio Požeštine, šire područje grada Požege pogodilo je nevrijeme. Petnaestak minuta padala je jaka kiša praćena ledom koji je bio veličine lješnjaka. Voćnjaci i ratarske površine pretrpjele su štete, javlja Pozega.eu.

Kako javlja 24sata kiša koja je u subotu u poslijepodnevnim satima padala u Gunjavcima u Brodsko-posavskoj županiji napravila je kaos.  - Poplavljeno je sve, od kuća, podruma, dvorišta, vrta - kazao je čitatelj. Kolika je šteta nastala u poplavi moći će se procijeniti tek naknadno. - Vjerojatno je u donjem selu Ađamovci još veći kaos jer ovdje sve klizi - komentira čitatelj.

Pretežno sunčano, osobito duž obale, bit će u nedjelju. Uz jači razvoj oblaka u Slavoniji, gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije lokalno pljusak i grmljavina, uglavnom poslijepodne. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, na Jadranu umjerena bura, pod Velebitom ujutro još može biti olujnih udara, a od sredine dana umjeren sjeverozapadnjak, duž obale i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na moru između 16 i 21, a najviša dnevna od 23 do 28 °C, u gorju malo niža.

VEZANI ČLANCI:

DHMZ javlja da će od ponedjeljka do utorka biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, mjestimice malo kiše, tijekom popodneva i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, osobito u unutrašnjosti gdje mogu biti i izraženiji. Vjetar umjeren sjeveroistočni, na Jadranu bura, osobito na sjevernom dijelu, u Dalmaciji i sjeverozapadni vjetar. Temperatura bez veće promjene.

Video: Tko je Vučićev nasljednik? Digao je prašinu izjavom: 'Nikada neću razumjeti Srbe koji idu na more u Hrvatsku'

Komentara 3

SS
sokac sa drave
18:05 27.05.2023.

I kada su vec ovi sto nas hoce spasiti od globalnog zagrijavanja pomislili da nas imaju tamo gdje su nas odavno htijeli imati proslo je sest susnih godina.Upravo sada dolaze sest mokrih godina sto vec mjesecima traje.Svi oni koji su dozivjeli sezdesetak i vise godina mogli su cuti ako su htijeli od svojih djedova da je uvjek vrijeme sest mokrih sest susnih godina.Sve ostalo je prevara kako bi se izmisljali porezi.

PI
pivodavac
20:51 27.05.2023.

A na jesen čemo svi kukat kako je voče i povrče skupo i kivac će biti Putin i rat u Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije