Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKRATKO NESTALO STRUJE

VIDEO Rusi pogodili nuklearnu elektranu u Mikolajivu, eksplozija se dogodila 300 metara od reaktora

View from a CCTV camera shows a moment of a Russian military strike at a compound of the Pivdennoukrainsk Nuclear Power Plant in Yuzhnoukrainsk
Foto: ENERGOATOM STATE COMPANY/REUTERS
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.09.2022.
u 10:44

Ministarstvo obrane Ukrajine objavilo je na Twitteru snimku napada te navelo kako se "nuklearni terorizam Kremlja nastavlja"

Ukrajinska državna nuklearna tvrtka Energoatom objavila je da su ruske snage pogodile nuklearnu elektranu Pivdenoukrajinsk u južnoj regiji Mikolajiv, ali njezini reaktori nisu oštećeni i rade normalno.

Eksplozija se dogodila 300 metara od reaktora i oštetila je zgrade elektrane, navodi se u priopćenju Energoatoma. Napad je također oštetio obližnju hidroelektranu i dalekovode.

Ministarstvo obrane Ukrajine objavilo je na Twitteru snimku napada te navelo kako se "nuklearni terorizam Kremlja nastavlja".

– Rusija je prijetnja cijelom svijetu – poručili su Ukrajinci. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski također se osvrnuo na napad i naveo kako je zbog njega došlo do kratkotrajnog nestanka struje.

– Rusija ugrožava cijeli svijet. Moramo to zaustaviti prije nego što bude prekasno – istaknuo je Zelenski. 

Podsjetimo, Zelenski je ranije rekao kako je "zatišje“ nakon uspješne protuofenzive u Harkivskoj oblasti priprema za oslobađanje i drugih dijelova Ukrajine pod ruskom okupacijom. 

– Možda se nekome čini da nakon niza pobjeda imamo određeno zatišje – rekao je Zelenski u svom dnevnom videoobraćanju, tvrdeći da je riječ o "pripremi“ za osvajanje ključnih gradova poput Mariupolja, Melitopolja i Hersona u idućoj fazi protuofenzive. 

– Jer Ukrajina mora biti slobodna – u potpunosti – kazao je ukrajinski predsjednik, ponovivši da Kijev neće osloboditi samo teritorije koje je kontrolirao prije ruske invazije nego i dijelove Donbasa te poluotok Krim koji su pod ruskom okupacijom od 2014. godine.

VIDEO Volodimir Zelenski imao prometnu nesreću kada se vraćao za Kijev s bojišta

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Komentara 41

KI
kimy
11:28 19.09.2022.

Skoro pa geometrijski precizno postavljena kamera, možda samo da je fokus mrvicu u levo...al da ne cepidlačimo...

DU
Deleted user
13:41 19.09.2022.

Postoje još dvije nuklearne elektrane u zapadnoj Ukrajini koje još uvijek nitko nije raketirao. Kako je krenulo mogle bi i one doći na red

Avatar klaun
klaun
11:04 19.09.2022.

Ako su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije