Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPICA SEZONE

Potpuni kolaps u splitskoj trajektnoj luci: Pogledajte prizore koji podsjećaju na dane bez korone

Split
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.07.2021.
u 18:02

Rekordan je vikend a danas se očekuje više od 65 tisuća putnika i preko 15 tisuća vozila, rekla je koordinatorica Jadrolinije je Jelena Ivulić

Vrhunac je turističke sezone, a splitska trajektna luka danas je bila krcata. Brojni turisti čekali su u kolonama na visokim temperaturama i do dva sata. Puno automobila nije se uspjelo ukrcati na trajekt za neki od srednjodalmatinskih otoka.

Rekordan je vikend a danas se očekuje više od 65 tisuća putnika i preko 15 tisuća vozila, rekla je koordinatorica Jadrolinije je Jelena Ivulić. Po podacima koje je iznijela do subote u 13 sati uvedene su dvije izvanredne linije za Supetar dok su trajekti za ostale otoke puni. Putnici su u vozilima u koloni u Zvonimirovoj ulici i dalje do trajektne luke čekali i više od dva sata.

"Sada smo na 75 posto brojki koje smo ostvarili u srpnju 2019. Više smo nego zadovoljni, te vjerujemo da sezona neće naglo završiti", rekla je Ivulić. Napomenula je da je prometni pritisak sa svih strana, od ulaza u Split, ali i na ulazu u trajektnu luku. "Preporučujemo svima koji trebaju u luku da što prije krenu i naoružaju se strpljenjem, ali vrijedi to istrpjeti za naše otoke", poručila je.

Splitska zračna i gradska luka očekuju da će ovog vikenda u grad pod Marjanom i okolne otoke doputovati iz brojnih destinacija svijeta, ali i Hrvatske 101 tisuća putnika. Splitska zračna luka time će srpanj zaključiti s udjelom od 48 posto putnika u odnosu na srpanj 2019., a gradska luka u kojoj ne kriju zadovoljstvo s udjelom od 75 posto u odnosu na srpanj rekordne 2019. godine.

U splitskoj zračnoj luci očekuju da će tijekom vikenda sletjeti i poletjeti 190 zrakoplova od čega ih je 150 na redovnoj liniji, dok će preostalih 40 privatnih zrakoplova kroz luku provesti 36 tisuća putnika. "Srpanj bi trebali zaokružiti s 350 tisuća putnika, a usporedbe radi lani u istom razdoblju bilo ih je oko 170 tisuća, dok je srpanj 2019. zaključen sa 720 tisuća, rekao je Hini šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan.

Napomenuo je da su posljednji vikend u srpnju i prvi u kolovozu godinama već standardno turistički najbrojniji. "I dalje pratimo situaciju sa koronom, a za sada se sezona odvija odlično", dodao je Melvan.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Sand_dan_Glokta
Sand_dan_Glokta
18:38 31.07.2021.

Nepobjedivi sjaj slobodnog uma!

Avatar KALIMERO
KALIMERO
20:43 31.07.2021.

Ovi se previše sekiraju i veći dolazak turista nazivaju kolapsom. Za njih je, za nas sigurno nije

Avatar anteX
anteX
18:55 31.07.2021.

duga cekanja na granicama, duga cekanja u luckom. velike guzve na autocestama, duga cekanja na trajektima, ocito da smo spremni za sezonu bez plandemije kad bi bilo i daleko vise turista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije