Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoke borbe

VIDEO Pogledajte zastrašujuću snimku ruskog razaranja čeličane Azovstal

Foto: Screenshot
1/5
04.05.2022.
u 16:57

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Boičenko kazao je da je došlo do novih borbi na području čeličane Azovstal, gdje je još uvijek zarobljeno stotine civila zajedno s posljednjim ukrajinskim snagama koje brane grad

Danas je 70. dan invazije Rusije na Ukrajinu. Žestoke borbe između ukrajinskih i ruskih snaga vode se u čeličani Azovstal u opkoljenom gradu Mariupolju, gdje je stotine civila još uvijek zarobljeno zajedno s posljednjim ukrajinskim braniteljima,

Prije par sati proruski telegram kanali objavili su video raketiranja čeličane. Kako javljaju, čeličana je gađana strateškim bombarderom Tupoljev. 

Na snimci se vide eksplozije i gusti dim. 

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Boičenko kazao je da je došlo do novih borbi na području čeličane Azovstal, gdje je još uvijek zarobljeno stotine civila zajedno s posljednjim ukrajinskim snagama koje brane grad. "Danas su bile teške borbe na području Azovstala. Naši hrabri momci brane, ali to je jako teško jer teška artiljerija i tenkovi pucaju po tvornici. Zračna snage isto. Brodovi su se približili i oni pucaju na njih", kazao je gradonačelnik za ukrajinsku televiziju, prenosi CNN. 

Kazao je da je tridesetak djece još uvijek u čeličani i da čekaju na evakuaciju. "Nažalost, danas nismo bili u kontaktu s dečkima. Nema kontakta pa ne znamo što se događa, jesu li sigurni ili ne. Jučer smo imali vezu s njima, danas više nema", kazao je.

Više od 100 civila uspješno je jučer evakuirano iz čeličane, ali je još nepoznati broj ostao u kompleksu uz ukrajinske snage.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE.

 

 

Komentara 38

Avatar Dokman
Dokman
17:19 04.05.2022.

Ovi agresori ih doslovno žele zatrpati...

ZA
zagi101
18:05 04.05.2022.

smrt boljševizmu sloboda Ukrajini

JU
JustinCase
21:09 04.05.2022.

Babajaga, ljudi su se mozda tu sakrili dok borbe traju, ali brate, sto azovci bas tamo da bjeze pred zbornajom? Sta se ne bore ko pravi hrabri borci, a ne skrivaju iza civila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije