Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJKA I KĆI

VIDEO Pogledajte trenutak oslobađanja taokinja iz Gaze: Dva tjedna provele su u zarobljeništvu

U.S. citizens who were taken as hostages by Palestinian Hamas militants are released
Foto: AL-QASSAM BRIGADES, MILITARY WIN
1/5
21.10.2023.
u 10:01

Majka i kći odvedene su u vojnu bazu u središtu zemlje gdje su ih čekali članovi obitelji. Natalien ujak, Avi Zamir, rekao je da je obitelj "izuzetno radosna"

Hamas je oslobodio američke taokinje Judith i Natalie Raanan, majku i kći otete tijekom smrtonosnog napada palestinske skupine na Izrael početkom mjeseca. Objavljena je i prva snimka njihova puštanja na slobodu na kojoj se mogu vidjeti i radnici u uniformama Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC). Prema navodima Hamasa, one su oslobođene iz "humanitarnih razloga", a Izrael je potvrdio da su prešle granicu. 

One su prve oslobođene od oko 200 zatvorenika otetih 7. listopada. Kada su otete tijekom napada Hamasa, boravile su u kibucu Nahal Oz u južnom Izraelu. Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je presretan zbog njihovog oslobađanja te potvrdio kako su razgovarali telefonom. 

Kako navode Izraelci, majka i kći odvedene su u vojnu bazu u središtu zemlje gdje su ih čekali članovi obitelji. Natalien ujak, Avi Zamir, rekao je da je obitelj "izuzetno radosna". Ben Raanan, Natalien polubrat, rekao je za BBC da osjeća "ogromnu zahvalnost" prema ljudima diljem svijeta koji su mislili na njegovu sestru te molili za nju. 

VIDEO Dvije taokinje puštene iz zarobljeništva u Gazi: Hamas objavio snimku trenutka kad su ih predali Crvenom križu

Otac Uri Raanan iz Illinoisa rekao je za Associated Press da je kratko razgovarao sa svojom kćeri telefonom. “Dobro joj je. Jako joj je dobro", kazao je. Nakon što je ranije u petak vidio da će Hamas osloboditi majku i kći, kazao je kako se nadao da se radi upravo o Natalie i njezinoj majci. Vjeruje kako će se obje vratiti u SAD početkom sljedećeg tjedna.

"Dobro izgledaju i dobro zvuče", rekao je. Govoreći o trenutku kada će ponovno vidjeti kći, ističe: "Bit će to najbolji dan u mom životu". Ne zna zašto su one izabrane za oslobađanje te s kćeri još nije razgovarao o tome što su doživjele u zarobljeništvu. 

GALERIJA Rat u Izraelu, vojska gađa ciljeve Hamasa

U.S. citizens who were taken as hostages by Palestinian Hamas militants are released
1/31
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Aurel
Aurel
10:34 21.10.2023.

ne želim ni pomisliti što je ova curka proživjela u ta dva tjedna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije