Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusi objavili snimku

VIDEO Pogledajte kako je hrvatski vojni ataše odbio primiti rusku notu

Ataše odbio notu
YouTube screenshot
03.03.2022.
u 22:01

Hrvatski je vojni izaslanik Rusima odgovorio da MORH niti bilo koja druga institucija u RH nemaju veze s pojedincima koji se možebitno nalaze u Ukrajini i o tome nemaju nikakvu informaciju.

Hrvatski vojni ataše danas je u Moskvi odbio primiti notu ruskog ministarstva obrane zbog navodnog dolaska 200 hrvatskih plaćenika u Ukrajinu. On je bio pozvan na razgovor u rusko ministarstvo obrane kako bi mu bila prenijeta informacija da se u Ukrajini nalazi 200 hrvatskih plaćenika. 

Hrvatski je vojni izaslanik Rusima odgovorio da MORH niti bilo koja druga institucija u RH nemaju veze s pojedincima koji se možebitno nalaze u Ukrajini i o tome nemaju nikakvu informaciju, priopćio je MORH u četvrtak.

Zbog toga je i odbio pisanu notu koja mu je pokušala biti uručena, dodaje se. 

Rusko ministarstvo objavilo je snimku odbijanja pisane note.

 

Samo je prošli tjedan u Ukrajinu stiglo 200 hrvatskih plaćenika, izjavio je u četvrtak glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

"Samo je prošli tjedan 200 hrvatskih plaćenika preko Poljske stiglo u Ukrajinu i priključilo se jednom od nacionalističkih bataljuna na jugu", rekao je Konašenkov, prenose agencije Interfax i TASS.

"Vojni ataše u hrvatskom veleposlanstvu u Moskvi pozvan je danas u rusko ministarstvo obrane", rekao je Konašenkov.

"Ukazali smo mu na činjenicu da znamo da je oko 200 hrvatskih plaćenika u Ukrajini", rekao je.

"Vojni ataše upoznat je s protuzakonitim aktivnostima hrvatskog državljana Denisa Šelera, koji je sudjelovao u borbama na jugoistoku Ukrajine 2015. godine i koji okuplja postrojbe hrvatskih plaćenika za odlazak u Ukrajinu", rekao je Konašenkov.

Nekadašnji vođa BBB-a Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljunu Azov, u razgovoru za Index odbacio je optužbe Rusa. 

Video – Pogledajte zastrašujuće prizore iz razrušenog Harkiva

Komentara 57

RE
rennes
22:33 03.03.2022.

Ruski agresori da prozivaju predstavnike vlasti jedne države zbog slobodne odluke pojedinaca da se uključe u rat u sasvim trećoj državi koja NIJE ruski teritorij ne samo da je apsurdno nego je i krajnji bezobrazluk! Al od ovakve službene Rusijeje moguće je baš sve očekivati!

PR
prahrvat
22:33 03.03.2022.

Ovaj ruski postupak je bezočan i krajnje drzak. Pa nije nitko išao u Rusiju, zaboga!?

LU
lucio2
22:50 03.03.2022.

Ruski okupator poziva na odgovornost ljude koji brane zemlju od okupatora. Bilo bi smiješno da nije žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije