Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO U SABORU

VIDEO Ovo je prva reakcija oporbe nakon što je Turudić uvjerljivo izabran, Grbinu dobacili: 'Vrati pare'

Zagreb: Oporba napustila sjednicu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
07.02.2024.
u 13:27

Turudić je imenovan na četiri godine, a na čelu DORH-a zamijenit će Zlatu Hrvoj Šipek, aktualnu šeficu te institucije kojoj mandat istječe u svibnju

Ivan Turudić novi je glavni državni odvjetnik, tom sucu s velikim iskustvom u pravosuđu, čijem se imenovanju oporba oštro protivila, Hrvatski je sabor u srijedu iskazao povjerenje sa 78 glasova 'za', 60 protiv i dva suzdržana.

Oporba, koja je nakon glasovanja o Turudiću napustila sabornicu, prije toga je, na poziv Peđe Grbina (SDP), minutom šutnje odala počast hrvatskom pravosuđu. Pozivam vas da minutom šutnje odate počast pravosuđu kojem je zabijen zadnji čavao u lijes, izjavio je Grbin, pa se s kolegama uputio van sabornice praćen dobacivanjem „Vrati pare, Grbinu“!

VEZANI ČLANCI: 

Turudić je imenovan na četiri godine, a na čelu DORH-a zamijenit će Zlatu Hrvoj Šipek, aktualnu šeficu te institucije kojoj mandat istječe u svibnju.  Imenovan je nakon procedure u kojoj su četvoricu kandidata za glavnog državnog odvjetnika saslušali saborski Odbor za pravosuđe i Vladino povjerenstvo u kojem su bili premijer i sedam ministara, a Vlada potom Saboru predložila Turudića uz ocjenu da je njegov program rada bio najkvalitetniji.

Protukandidati su mu bili odvjetnik Mladen Dragičević, aktualni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić, te zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner.

GALERIJA  Burna rasprava zbog Turudića. Oporba na kraju napustila Sabor: '...zabili ste zadnji čavao u lijes!'

Zagreb: Oporba napustila sjednicu
1/57

 

Komentara 1

LO
Lokislav
14:26 07.02.2024.

Tutleki mogu i ostat vani, niš se nebi promjenilo, osim što bi bilo manje zabave za raju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije