Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident

VIDEO: Newyorški policajci upucali psa koji je branio svog vlasnika

odlazak4
Foto: AFP
1/2
16.08.2012.
u 11:20

Prvo je napao jednu prolaznicu koja je stajala blizu beskućnika, a potom je režući krenuo prema jednom od policajaca

Na internetu se pojavila video-snimka koja prikazuje dvojicu newyorških policajaca kako u samoobrani pucaju u pitbula Stara, a sve pred šokiranim prolaznicima u četvrti East Village. Star je inače pas beskućnika koji je za vrijeme incidenta ležao onesviješten na nogostupu. Prema izjavama svjedoka, beskućnik Lech Stankiewicz imao je napadaj, a pas policajcima nije dopuštao da mu priđu.

Prvo je napao jednu prolaznicu koja je stajala blizu beskućnika, a potom je režući krenuo prema jednom od policajaca, koji je dvaput pucao u psa. Pas se cvileći prevrtao nekoliko sekundi pa se smirio, dok su prolaznici vikali na policajce. U pozadini se čuje bučno negodovanje okupljenih i uzvici poput: "Zašto pucate na psa?" i "Je.... svinje". Pas je još uvijek živ i nalazi se na brizi u centru za zbrinjavanje životinja.

Jedan od svjedoka ovog događaja Johnny Rodriguez rekao je za Gothamist kako je policija na psu upotrijebila i suzavac, ali tek nakon što su ga upucali. U newyorškoj su policiji rekli kako je pas pošprican suzavcem prije nego što je upucan.

Komentara 76

VT
vozac-traktora
11:35 16.08.2012.

Ispravna odluka policajca.

DJ
djakputnik
11:36 16.08.2012.

A na čovjeka koji i dalje leži u nesvjesti, nitko ne obraća pažnju.

KA
Karas
11:30 16.08.2012.

...a jel murijak trebao stajati mirno i pustiti da ga pesek ugrize ?!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije