Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKI FENOMEN

VIDEO Neobičan prizor u Veneciji: Jaka oseka nasukala gondole i brodove, ulice grada blatnjave

Foto: REUTERS/Manuel Silvestri
1/7
18.02.2023.
u 09:37

Umjesto uobičajenih, prizori u Veneciji trenutno su svakako drugačiji s nasukanim gondolama, blatnjavim ulicama te vidljivim temeljima zgrada

Veneciju je ovoga petka, inače vrlo neobično, pogodila iznimno jaka oseka koja je kanale grada ostavila gotovo suhima. Umjesto uobičajenih, prizori u Veneciji trenutno su svakako drugačiji s nasukanim gondolama, blatnjavim ulicama te vidljivim temeljima zgrada. 

Ovaj fenomen grad bilježi već nekoliko dana, a čini se kako će se nastaviti i do utorka, prenosi Il Gazzettino. Iako zasad nema većih poremećaja, jaka oseka stvaraju probleme hitnim službama poput vodenih ambulanti kojima je bilo otežano probijanje do zgrada unesrećenih. 

Inače, iz talijanskog Centra za prognozu plime objašnjavaju kako oseka uopće ne ovisi o suši, odnosno nedostatku vode, već je određen anticiklonom koja obavija veliko područje Europe. 

Prognoze za nadolazeće dane koje je objavio Tide Forecast and Reporting Center predviđaju da će razina vode doseći vrhunac: - 60 cm.

Venecija, inače izgrađena na skupu malih otoka unutar slane lagune na sjeveroistočnoj obali Italije, oduvijek je živjela s plimama koje obično stvaraju varijacije od oko 50 cm u razini mora, ali koje ponekad mogu biti i ekstremnije.

>> VIDEO Zagreb: Policija zaplijenila više od 400 kilograma droge

Ključne riječi

Komentara 2

ŠU
Šugaman
10:19 18.02.2023.

Tamo ti kanali smrde i inače, jer tamo puštaju otpadne/fekalne vode. Mogu si zamisliti kako je to sad.

DU
Deleted user
10:19 18.02.2023.

Očito ima veze sa potresima i more popunjava šupljine nastale vađenjem nafte i plina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije