Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KERČKOM TJESNACU

VIDEO Napad dronovima: Ukrajinci potopili još jedan veliki ruski brod

Ukrainian coast guard patrols the "grain corridor" in the Black Sea
Foto: Thomas Peter/REUTERS, ilustracija
1/2
Autori: Danijel Prerad, Hina
05.03.2024.
u 10:09

Ruski izvori također navode kako je brod potonuo nakon što se intenzivno branio od napada dronova

Obavještajna služba Ministarstva obrane Ukrajine službeno je potvrdila da je u noći s 4. na 5. ožujka 2024. patrolni brod Crnomorske flote Ruske Federacije „Sergej Kotov“ uništila specijalna jedinica "Grupa 13" uz pomoć morskih bespilotnih dronova "Magura V5" u blizini Kerčkog tjesnaca.

Informaciju o potonuću broda potvrdili su i neki ruski blogeri. Kako navodi ukrajinska strana, u noći s 4. na 5. ožujka 2024. specijalna jedinica GUR-a Ministarstva obrane Ukrajine "Grupa 13" napala je patrolni brod Crnomorske flote Ruske Federacije "Sergej Kotov". Misija se odvijala u suradnji s Pomorskim snagama Oružanih snaga Ukrajine i uz potporu Ministarstva digitalne transformacije Ukrajine. 

Kao rezultat udara pomorskih bespilotnih letjelica Magura V5, ruski brod projekta 22160 "Sergej Kotov" pretrpio je oštećenja na krmi, desnom i lijevom boku. Ruski izvori također navode kako je brod potonuo nakon što se intenzivno branio od napada dronova. Dodaju i kako je posada uspješno evakuirana. Cijena potopljenog broda je oko 65 milijuna dolara, a ovo je 13. veći brod ruske crnomorske flote koji je potopljen ili uništen od početka ruske vojne intervencije.

Andrij Jermak, šef kabineta predsjednika Vladimira Zelenskog, objavio je na Telegramu da je "ruska crnomorska flota simbol okupacije. Ne toleriramo je na ukrajinskom Krimu", očito se referirajući na napad.

Željeznički promet privremeno je zaustavljen na mostu koji povezuje poluotok Krim s ruskim kopnom, prema objavama na Telegramu krimskog dužnosnika kojeg je postavila Moskva. Promet na autocesti također je nekoliko sati bio obustavljen, a ponovno je pokrenut nešto prije 8 sati, objavila je na Telegramu ruska uprava mosta.

Objave nisu provjerene, a nije stigao ni komentar ruskog ministarstva obrane.

VIDEO Ukrajinci objavili snimku ranijeg potapljanja ruskog broda dronovima

Ključne riječi

Komentara 74

Avatar Moloh
Moloh
10:18 05.03.2024.

Još jedna nova ruska podmornica. Flota ruskih podmorskih brodova je u Crnom moru sve veća.

PE
Pendrek57
10:52 05.03.2024.

A bome vidim da ovdje Rußofilima nije lako. To mi uljepsao ovaj grozni dan. Fala vam braco ukraineri.

Avatar Ivankodil
Ivankodil
10:29 05.03.2024.

Nije to loše Rusi su dobili još jednu podmornicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije