Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos u Ekvadoru

VIDEO Naoružani napadači upali u studio tijekom emisije uživo, prijetili voditeljima

ECUADOR-QUITO-INTERNAL ARMED CONFLICT
Foto: Mateo Armas/XINHUA
1/7
09.01.2024.
u 21:39

Osoblje su prislili da leže na podu prije nego što je prijenos uživo prekinut.

Grupa naoružanih muškaraca provalila je u televizijski studio tijekom emisije uživo u Ekvadoru i prijetila osoblju, pokazuju snimke, a prenosi BBC. Prijenos uživo na TV postaji TC u gradu Guayaquilu u utorak je prekinula grupa naoružanih nasilnika koja je bila maskirana kapuljačama i nosila je oružje. Osoblje su prisilili da leže na podu prije nego što je prijenos uživo prekinut.

U Ekvadoru je u ponedjeljak započelo 60-dnevno izvanredno stanje nakon što je osuđeni vođa bande nestao iz svoje zatvorske ćelije. U ovom trenutku, kako navodi BBC, nije jasno je li upad u televizijski studio povezan s bijegom iz zatvora, no riječ je o primjeru pogoršane sigurnosne situacije u zemlji.

Policija je viđena kako ulazi u studio oko 30 minuta nakon što su se naoružani napadači pojavili. Policijske snage rekle su da je osoblje evakuirano iz studija, a naknadno je objavljeno da je nekoliko osumnjičenih uhićeno.

Policija je, kako prenosi Reuters, potvrdila 13 uhićenja, a objavljena je i snimka muškaraca koji leže na podu s rukama na leđima.

Nakon incidenta, predsjednik Daniel Noboa potpisao je izvršnu uredbu kojom se proglašava unutarnji oružani sukob. Sveučilište u Guayaquilu priopćilo je da su sve akademske i administrativne aktivnosti obustavljene zbog društvenih nemira diljem zemlje.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Nakon 12 godina u zatvoru: Pobjegao šef notorne bande u Ekvadoru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije