Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Lici

VIDEO Gdje si, medo?: Znatiželjno provirio iza ograde i iznenadio vozača

Životinje u prirodi
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
13.06.2023.
u 13:52

Susreti s medvjedima i divljim svinjama su sve češći, zbog čega smo u studiju Večernjeg TV sa stručnjakom Krešimirom Krapinecom diskutirali o tome što je najbolje učiniti ako ga ikad vidite

Na cesti koja vodi do Plitvičkih jezera, okruženoj gustom šumom i prirodom, svoj dom izgleda da je pronašao i manji mrki medvjed. Naime, društvenim mrežama krenula se širiti snimka mede kako s ruba ceste u Prijeboju kod NP Plitvičkih jezera s velikim interesom gleda prema automobilu koji je prolazio.

- Gdje si medoo? - poviknuo je s uzbuđenjem vozač koji je podijelio snimku, no čini se kako se to medvjedu nije previše svidjelo, pa se spustio nazad na sve četiri i nastavio šetati dalje. Ovaj iskreni susret oduševio je pratitelje koji su vidjeli snimku. - Ovo se ne vidi svaki dan - pisali su neki. - Medo treba prijevoz - pisali su drugi, dok su korisnici upozoravali vozača kako se radi o mladunčetu, zbog čega je vjerojatno kako je majka negdje u blizini.

Inače, susreti s medvjedima i divljim svinjama su sve češći, zbog čega smo u studiju Večernjeg TV sa stručnjakom Krešimirom Krapinecom diskutirali o tome što je najbolje učiniti ako ga ikad vidite. Osim ovog medvjeda, nedavno je i u centru Kostrene bio snimljen medvjed koji je lutao ulicama, a nakon nekoliko dana nakon je bio i odstrijeljen jer ga lovci i interventni stručnjaci nisu uspjeli vratiti u Gorski kotar.

VEZANI ČLANCI:

>> VEČERNJI TV Medvjedi i divlje svinje sve češće dolaze u gradove. Doznajte kako se ponašati ako ih sretnete

Komentara 1

RA
Raff2
08:28 16.06.2023.

Nije mrki nego smeđi medvjed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije