Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evakuira se stanovništvo

VIDEO Kaos u Sarajevu: Voda prodrla u brojne kuće, zatvorene prometnice, Miljacka prijeti izlijevanjem...

Poplave u Sarajevu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.11.2021.
u 10:05

Brojni mještani strahuju za svoje kuće. Jedan od ugroženih objekata je benzinska pumpa i hotel firme SAS Petrol, koji se nalazi na putu od Sarajeva prema Foči

Obilna kiša koja pada dulje od 24 sata izazvala je poplave u BiH, uključujući Sarajevo, gdje je voda prodrla u brojne kuće u prigradskim naseljima, a rijeka Miljacka u središtu grada prijeti izlijevanjem iz korita. U naseljima Otes i Butmir u noći između četvrtka i petka poplavljeni su deseci privatnih stambenih objekata i sve prometnice, a služba civilne zaštite angažirana je kako bi pomogla stanovništvu.

Dženan Brkanić, zapovjednik civilne zaštite Sarajevske županije, rekao je da je ugroženo između 50 i 70 kuća u širem području grada. Potvrdio je kako su zbog opasnosti od poplave na više katove evakuirani štićenici doma za starije osobe u naselju Nedžarićima. Većina cestovnih komunikacija između prigradskih naselja i ostatka Sarajeva, u petak prije podne bila je potpuno odsječena.

Kako javlja Klix.ba rijeka Željeznica poplavila je objekte koji se nalaze uz obalu u centralnom dijelu Ilidže. Između ostalog, poplavljeni su ugostiteljski objekti uz rijeku, čime je nesumnjivo pričinjena velika materijalna šteta. Istodobo, brojni mještani strahuju za svoje kuće. Jedan od ugroženih objekata jest benzinska pumpa i hotel firme SAS Petrol, koji se nalazi na putu od Sarajeva prema Foči. Klix.ba objavio je niz videa na kojima se vidi koliko je teška situacija. 

U središtu Sarajeva prijeti opasnost da se Miljacka prelije preko mostova i onemogući prelazak vozila i pješaka. Zbog velikih količina vode na kolniku potpuno je zatvorena važna magistralna cesta od Sarajeva k Foči, odnosno prema granici s Crnom Gorom.

Hidrometeorološki zavod Federacije BiH najavio je nastavak padalina i u Sarajevu se u petak očekuje do 30 litara kiše po četvornom metru. Crveni meteoalarm proglašen je za Hercegovinu gdje su kiša i vjetar izazvali velike štete i poteškoće u prometu u Jablanici i Konjicu. Vodostaj Neretve između ta dva grada u jutarnjim je satima bio veći od pet metara, izvijestile su službe.

Ključne riječi

Komentara 4

KU
Kultura
11:00 05.11.2021.

Trazite Hrvatsku da vam pomogne kao i 91. pa nas poslije proglasite agresorom.

CA
cactus
11:39 05.11.2021.

Sada se ogktilo gdje ispuštaju kanalizaciju od pumpe i hotela

NI
NikoCro
12:21 05.11.2021.

E Halide hebale te tvoje pjesme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije