Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHTJEVNI UVJETI

VIDEO Jedan od najtežih poslova na svijetu: 'Radili smo na temperaturi od oko -63 °C'

Russia's Yakutsk city hit by an extreme cold snap
Foto: ROMAN KUTUKOV/REUTERS
1/3
12.02.2024.
u 15:30

"Obučeš se kako treba i to je to", rekao je radnik Mikhail Klus (48) dok se odmarao od rezanja leda motornom pilom

Na brodogradilištu na ruskom Dalekom istoku radnici rade na iznimnoj hladnoći kako bi održavali glomazna plovila tijekom zime. Mukotrpan posao rade u nekim od najtežih uvjeta na svijetu, tijekom temperatura koje padaju i ispod -50 stupnjeva Celzijusa.

Radnici otkidaju led na brodovima, tražeći područja koja trebaju popravke. Mještani Jakutije za taj posao kažu kako jedan od najtežih na svijetu, no radnici ističu kako je sve stvar perspektive.

"Obučeš se kako treba i to je to", rekao je radnik Mikhail Klus (48) za Reuters dok se odmarao od rezanja leda motornom pilom. Pojasnio je kako se motorna pila nekada smrzne tijekom rada pa ju treba pustiti da se ugrije. 

"Ne mislim da je to najteži posao - ima poslova i težih od toga, ali vjerojatno je jedan od najtežih poslova...", dodao je. Kako je istaknuo, najniža temperatura na kojoj su morali raditi bila je -63 °C.

Posao ne zahtijeva samo izdržljivost i snagu, već i iznimnu preciznost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije