Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO

VIDEO Izbjegnuta nesreća u Sesvetama: Prošao kroz crveno pa umalo izazvao težak sudar

Screenshot/Facebook
15.04.2022.
u 13:10

Terenac i vozač malog automobila umalo su se sudarili no i jedan i drugi reagirali su brzo pa je nesreća, srećom, izbjegnuta

U petak se na društvenim mrežama počeo dijeliti video iz Sesveta na kojem se vidi kako je umalo došlo do teške prometne nesreće.

Naime vozač skupocjenog terenca u punoj je brzini prošao kroz crveno svjetlo i bez zaustavljanja prošao kroz raskrižje. Međutim, nekoliko metara nakon raskrižja jedan je vozač iz dvostruke kolone s parkirališta jednog trgovačkog centra skrenuo udesno, dakle u isti smjer odakle je već stizao terenac. 

Vozač koji je skretao udesno očito nije ni vidio da se terenac nije zaustavio na crveno svjetlo budući da su mu pogled zaklonili automobili koji su čekali za skretanje ulijevo. 

Terenac i vozač malog automobila umalo su se sudarili, no i jedan i drugi reagirali su brzo pa je nesreća, srećom, izbjegnuta.

U svakom slučaju radi se o nesumnjivo nepromišljenoj vožnji osobe koja je upravljala terencem, a koja je zbog nezaustavljanja na crvenom svjetlu dovela u opasnost druge sudionike u prometu.

POGLEDAJTE VIDEO

Komentara 10

DU
Deleted user
14:42 15.04.2022.

Primjedba br. 1: Znam navedeno mjesto, radi se u Superkonzumu u Sesvetama. Vozač (Golfa?) izlazi s parkirališta Konzuma koje nema nikakve veze sa semaforom na kojem se vidi crveno i nalazi se 30-ak metara od križanja. Dakle, potpuno je nebitno je li vozač terenca prošao kroz crveno, odgovoran je samo vozač koji je neoprezno ispao s parkirališta. Primjedba br. 2: Nisam uopće siguran da je terenac prošao kroz crveno! Ne mogu sad potpuno dozvati svaki detalj tog križanja u sjećanje, ali mislim da na snimci vidimo crveno svjetlo na semaforu koje se odnosi na okomitu cestu. Možda griješim, ali kao što se na snimci vidi, vozač koji snima navedenu scenu "još više" prolazi kroz crveno. Manje je vjerojatno da su se našla dva papka u nizu koja će proći kroz debelo crveno svjetlo istovremeno, tako da bih dao veću vjerojatnost tome da na semaforu nije bilo crveno za ta vozila. Svaka čast novinaru koji tako pogrešno svaljuje krivnju na pogrešnog vozača ili nekritički prenosi tuđu glupost - koja god od tih opcija bila, vrlo dobro se uklapa u hrvatski novinarski standard.

NE
neutrin0
13:24 15.04.2022.

Vozač koji je izletio sa parkirališta je također kriv, jer može skrenuti tek kad se uvjeri da je sigurno. A ovaj šta je prošao kroz crveno, tom treba oduzeti vozačku.

SK
skočimiš
14:45 15.04.2022.

desno crveno je za pjesake, lijevo crveno je za nazorovu ulicu. vozacima je ocito zeleno. semafor je par metara prije nego pocinje snimka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije