Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kanaderi na terenu

VIDEO Izbili uz samu prugu kod Kaštela: Pet požara u razmaku od nekoliko kilometara

Požar u Kaštelima
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
18.08.2022.
u 15:35

Pod nadzor vatrogasaca stavljena su četiri od pet požara, koji su u četvrtak rano popodne buknuli na nekoliko mjesta uz željezničku prugu u Rudima iznad Kaštela, doznaje se u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split.

U gašenje požara na području Rudina u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Bokordića u Istarskoj županiji uključene su zemaljske i zračne snage, izvijestila je u četvrtak rano popodne Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Prvi je požar planuo oko 12:50 sati, a zatim su buknula još četiri na području Gospe Stomorije u Rudinama iznad Kaštela. Gorjela je trava, makija i nisko raslinje, te nešto borove šume.

Požar na području Rudina je izbio uz samu željezničku prugu na nekoliko mjesta, a kako piše Dalmacija Danas vatra se pojavila na minimalno pet mjesta u razmaku od nekoliko kilometara. Sumnja se da je požar podmetnut, javlja taj portal. Neslužbeno se doznaje da je mogući uzrok požara možda iskrenje vlaka s obzirom da su svi požari buknuli uz željezničku prugu, no pravi uzrok će pokazati očevid.

Na gašenju požara na području Rudina-Sadine sudjeluje 85 vatrogasaca sa 26 vatrogasnih vozila te četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1. “Na terenu su vatrogasci s područja Kaštela, javne vatrogasne postrojbe Trogir i Split, dobrovoljna vatrogasna društva Trogir, Okrug, Slatine, Solin, Vranjic te su poslana i vozila iz Omiša i Sinja“, kaže županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Četiri su požara uspješno stavljena pod nadzor, a atrogasci kažu kako će uskoro biti i peti. 

Gašenje otežava jak vjetar

Na području naselja Bokordići u Istraskoj županiji došlo je do požara otvorenog prostora te gori trava, bjelogorica i nisko raslinje. Na terenu su javne vatrogasne postrojbe Rovinja i Pule te dobrovoljna vatrogasna društva s područja Pulštine. ''Gašenje otežava jak vjetar te su u pomoć pozvana i 2 Air Tractora. U ovome trenutku u gašenju sudjeluje oko 20 vatrogasaca i nema ugroze za objekte“, kazao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije