Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavili snimke i fotografije

VIDEO Hrvatska policija upala u Liberland: 'Uništili su nam imovinu i vrijeđali nas'

Posjetili smo Liberland na istočnoj obali Dunava, tamo vlada samoproglašeni predsjednik, a novi državljani stalno pristižu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
25.09.2023.
u 11:19

Prije nekoliko dana, u četvrtak ujutro, privatna tvrtka po nalogu inspektora Županije u ime Hrvatskih šuma izvršila je nenajavljeni upad u Liberland te demolirala i odnijela liberlandsku imovinu, tvrde na stranici te samoproglašene države.

Liberlanderima koji su živjeli na zemlji prijetilo se uhićenjem ako se umiješaju, tvrde dalje te navode kako je neodređeni broj stanovnika Liberlanda uhićen pod nejasnim optužbama za "nepoštivanje zakonite naredbe".

Na stranici Liberlanda navode i da je u pratnji rušitelja bila hrvatska policija. 'Ovaj napad je počinjen bez upozorenja i bez ikakvih razloga ili opravdanja od strane šumarskog poduzeća ili policije. Prisutnima nije ostavljeno dovoljno vremena da pokupe svoje osobne stvari ili opremu. Srećom, nitko nije ozlijeđen, ali je naša imovina oštećena i oduzeta. Još se to dogodilo na Međunarodni dan mira, od svih dana', tvrde iz Liberlanda. Objavili su i videozapise te navode kako su pokrenuli pravne radnje protiv ovih djela na nekoliko razina. 

'Hrvatski policajci i djelatnici Hrvatskih šuma d.o.o. koji su sudjelovali u ovoj akciji ponašali su se neprofesionalno, vrijeđali su nas. Tražili smo pisanu obavijest ili izvješće i rečeno nam je da izvješća nema niti će ga biti', navode dalje na stranici samoproglašene države.

Na stranici je objavljen popis oštećene ili uklonjene imovine: dvije kuće s vrtom i jedna kuća na obali, kuhinja na otvorenom s više frižidera i štednjaka, generatori i elektronička oprema, antena za povezivanje na Starlink, bicikli, te hrana i druge potrepštine.

VEZANI ČLANCI 

VIDEO Vučić: 'Možete nas sve pobiti. Nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo'

 

Ključne riječi

Komentara 38

MA
Makbe
12:01 25.09.2023.

Kakav Liberland. Dobro su policajci i napravili. To je hrvatska zemlja.

Avatar lola lola
lola lola
11:31 25.09.2023.

A iza njih ostala hrpa smeca. Ofucani hipiji koji su se tamo isli izlezavati I opijati.

ZJ
Zjako
11:36 25.09.2023.

Samo im kreveljača fali , ne kužim te ljude ... kupite zemljište pa ishodite dozvole i onda gradite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije