Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predao liste za eu izbore

VIDEO Grbin otkrio detalje o ostavci: 'Ne bih napravio ništa drugačije i ne vidim potrebu čestitati'

Zagreb: Predstavljanje liste SDP-a za Europski parlament u središnjici stranke
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/17
10.05.2024.
u 15:04

Na pitanje bi li mijenjao neke ranije odluke, Grbin je rekao da ne želi biti general poslije bitke te da, unatoč situaciji koja se danas zna, možda neke odluke ne bi donosio na isti način.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin održao je govor prije predstavljanja liste SDP-a za EU izbore. Izrazio je nevjericu zbog činjenice da je Andrej Plenković nosio potpise predsjedniku Zoranu Milanoviću, iako je tvrdio da Hrvatska nema predsjednika. Grbin je istaknuo da za sada neće komentirati kadrovska rješenja u Saboru, jer prvo trebaju biti dogovorena unutar vladajuće stranke, a tek onda će oporba raspravljati o svojim članovima.

Očekuje se da će oporba imati dva potpredsjednička mjesta u Saboru. Što se tiče dolaska predsjednika Milanovića na konstituirajuću sjednicu Sabora, Grbin je izjavio da nema nikakvih očekivanja po tom pitanju. Ima velika očekivanja od izbora za EU parlament te vjeruje da će građani prepoznati rad kandidata s liste. Na pitanje o čestitanju premijeru Plenkoviću, Grbin je istaknuo da je već čestitao svima koji su izabrani u Sabor, ali ne vidi potrebu za čestitkama onima koji su sklopili vladu "usmjerenu samo na daljnje pljačkanje Hrvatske".

Govoreći o pregovorima s Domovinskim pokretom, Grbin je naveo da je bilo razgovora o konstituiranju Sabora i izglasavanju određenih odluka, ali nije postignuta suglasnost oko svih pitanja.

>>> VIDEO Peđa Grbin: 'Ne vidim potrebu čestitati onima koji su sklopili Vladu usmjerenu na to da se i dalje pljačka Hrvatska'

Što se tiče nacionalnih manjina, Grbin je istaknuo da su one podržavale SDP u formiranju vlade, ali sada su odlučile podržati vladu koja, po njegovom mišljenju, ugrožava njihova prava.

Na pitanje bi li mijenjao neke ranije odluke, Grbin je rekao da ne želi biti general poslije bitke te da, unatoč situaciji koja se danas zna, možda neke odluke ne bi donosio na isti način.   “Ne želim biti general poslije bitke. Naknadna pamet često ispada kao ispiranje. Da se vratim u drugi ili treći mjesec kad smo donosili neke odluke znajući ovo sve što znamo danas, možda bi neke odluke drugačije donosili, ali to nije fer”.

>>> SDP predstavio listu za europske izbore, Borzan: Mnogi mi kažu da je to borba protiv vjetrenjača

Zagreb: Predstavljanje liste SDP-a za Europski parlament u središnjici stranke
1/17

“Kad bih se vratio natrag, vjerojatno ne bih ništa mijenjao, možda bih samo bio malo oštriji u kampanji”, dodao je. Davor Bernardić i Zoran Milanović podnijeli su ostavke nakon izbornog poraza. Na pitanje u čemu je razlika između njih i Grbina, šef SDP-a odgovorio je: “Razlika između mene i prethodnika je to što oni bili Bernardić, Milanović i Račan.”

“Neki su podnijeli ostavku, drugi nisu. Neki nisu podnijeli ostavku nego su samo rekli da se više neće kandidirati na izborima. Ja ću vam svoju odluku priopćiti 10. lipnja”, rekao je Grbin.

>>> FOTO Pogledajte susret na Pantovčaku: Plenković stigao kod Milanovića s potpisima

 
Zagreb: Predstavljanje liste SDP-a za Europski parlament u središnjici stranke
1/27
Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Stradun
Stradun
15:31 10.05.2024.

Čestitati protivniku jest stvar temeljne političke kulture.

IG
IgorY
18:06 10.05.2024.

Kao što znamo u dva mandata SDP-a ako je nešto sigurno je da pljačke nije bilo manje. Grbin govori o pljački, a jadničak je kokošario sa naknadom za odvojeni život. Možete samo zamisliti što bi bilo da je čovjek bioo na nekoj funkciji.

Avatar Blokiran
Blokiran
17:16 10.05.2024.

I to je bio kandidat za premijera?! Neka mu netko od blizih suradnika njezno saopci da upravo zbog njega su izgubili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije