Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani pohitali po gorivo

VIDEO Najavljeno drastično poskupljenje: Ponovno gužve na benzinskim postajama

Gužve na benzinskim postajama zbog sutrašnjeg rasta cijena goriva
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
14.03.2022.
u 20:32

Vlada fiksira maržu trgovaca naftnih derivata i privremeno smanjuje trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo, kako bi ublažila rast cijena, rekao je premijer Andrej Plenković početkom ožujka.

Nestabilnosti na međunarodnom tržištu energetike zbog rata u Ukrajini i sve snažnijih sankcija prema Rusiji osjete se diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Najavljeni porast cijena goriva za sutra potaknuo je brojne građane da se upute prema benzinskim postajama, što je drugi tjedan za redom dovelo do gužvi.

Snimio: Dario Topić

Kako neslužbeno javlja portal Cijene goriva, sutra će građani plaćati još i skuplje gorivo. - Spremnik od 50 litara benzina mogao bi poskupiti 41 kn. Prosječni spremnik dizela mogao bi poskupiti 70 kn. Prosječni spremnik LPG-a mogao bi biti skuplji za 9 kuna! - navode.

Hrvatska Vlada je početkom ožujka privremeno smanjila trošarina kako bi ulažila rast. - Vlada fiksira maržu trgovaca naftnih derivata i privremeno smanjuje trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo, kako bi ublažila rast cijena, rekao je tada premijer Andrej Plenković.

On je danas nakon zajedničke sjednice Predsjedništva HDZ-a komentirao rast cijena goriva koji se očekuje sutra.

Gužve na benzinskim postajama zbog sutrašnjeg rasta cijena goriva
1/8

- S obzirom na prosječnu razinu barela nafte prošloga tjedna, izgledno je da će doći do novog povećanja cijena goriva. Vjerujemo da bi se ta cijena već idućeg tjedna mogla spustiti. Gledat ćemo da ako dođe do većeg povećanja ponovno poduzmemo mjere koje će ublažiti udar na građane i gospodarstvo - kazao je premijer.

Komentara 4

Avatar Asterix
Asterix
21:05 14.03.2022.

Da je Plenkoviću stalo do naroda drastično bi smanjio ili potpuno ukinuo trošarine. Pogotovo imajući u vidu da se svakim poskupljenjem povećava osnovica za PDV i punjenje proračuna koji je planiran s puno nižim cijenama goriva. Skupo gorivo gura sve cijene pa bi puno bolje bilo utjecati na uzrok a tek kasnije smanjivati PDV na druge proizvode.

PE
pežo
21:33 14.03.2022.

Vlado RH je li vas sram što radite ljudima -miješate se u druge države umjesto da vodite računa o narodu od kojega imate velika primanja mada ste većina podobnih i nesposobnih.

MA
ManoloBlahnik
22:24 14.03.2022.

Sramota. Samo potiču potražnju i rast cijena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije