Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLASTIKA GORI ISPOD ZEMLJE

VIDEO Iskusni vatrogasac o čudnim rupama na zgarištu u Osijeku: Nikad ovakvo nešto nisam vidio

Foto: Screenshot
1/15
07.10.2023.
u 14:02

"Utvrdilo se da je ispod još jedno skladište plastike, drugim riječima, zatrpane", izjavio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić

- Nakon požara, strojevi koji su došli čistili zgarište u krugu tvrtke Drava International počeli su propadati u zemlju, kao i vatrogasci koji su stigli iza njih, i onda se utvrdilo da je ispod još jedno skladište plastike, drugim riječima, zatrpane - izjavio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić na konferenciji za novinare u subotu.

Naša je redakcija, pak, u posjedu snimki koje pokazuju kako noga propada dok se hoda po zgarištu, a iz jedne takve rupe izbijaju mjehurići, odnosno ključa voda. Kako nam je neslužbeno pojašnjeno, riječ o plastici koja gori ispod zemlje. - Ovo svakako izgleda kao podzemni požar. Nikad ovakvo nešto nisam vidio, a imam stvarno puno iskustva - komentira nam snimke jedan iskusni zagrebački vatrogasac.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji je zbog požara plastike u tvrtki Drava International podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba, izjavio je u subotu da postoji niz pitanja na koje odgovor nemaju on ni javnost, ali ima vlasnik tvrtke Marko Bede. 

"Te odgovore čekamo da dobijemo, predstave koje se očitavaju u prosvjedima u kojima se traži moja odgovornost su nevjerojatni. To je paradoks da se može tako nešto dogoditi", rekao je župan u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija

VIDEO Posljedice požara u Osijeku

Osječane je inače jutros probudio strašan smrad izgorene plastike koji se prvi puta nakon požara u tvornici Drava International toliko osjetio na području cijelog grada. Vjetar je okrenuo prema gradu pa se smrad plastike brzo proširio. Alergičari se žale na probleme s disanjem i osjećaj gušenja jutros i u dijelovima grada u kojima se dim i smrad plastike do sada nije osjetio, primjerice u naseljima Retfala i Donji grad.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 13

JO
JOZO
14:44 07.10.2023.

To je veliko eko zagađenje za našu lijepu žitonosnu i plodonosnu Slavoniju.

Avatar anlaser
anlaser
14:51 07.10.2023.

Državni inspektorat se pojavi uvijek kada se sranje već dogodi a gdje su inspekcije ovako ih zagađivača koje treba stalno nadzirati ? Očito sve ide po principu ja se najavim, ti uljepša do inspekcije , platiš i sve po zakonu.

Avatar loka
loka
16:49 07.10.2023.

Katastrofa, kriminal i sramota🤨👎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije