Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapalili svijeće za žrtve

VIDEO Članovi DP-a izveli performans u Kumrovcu: Ceradom prekrili spomenik Titu

DP prekrio spomenik Tita u Kumrovcu
Foto: Domovinski pokret/Facebook
1/3
19.05.2023.
u 09:16

Položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na sve žrtve jugoslavenskog totalitarnog režima, izvijestio je Domovinski pokret

Članovi Domovinskog pokreta predvođeni Igorom Peternelom, Josipom Jurčevićem i Vladom Marićem, uz potporu Agramera Gorana Jelića, jučer su u Kumrovcu ceradom prekrili spomenik Josipa Broza Tita te položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve žrtve jugoslavenskog totalitarnog režima, izvijestio je Domovinski pokret na svojoj Facebook stranici na kojoj su objavili i video.

"Cilj ovog performansa pred rodnom kućom zloglasnog Broza, jednog od deset najvećih svjetskih zločinaca, bio je očuvati od zaborava tisuće i tisuće nedužno ubijenih Hrvatica i Hrvata – žrtava poraća i desetljetne komunističke diktature, koje itekako imaju pravo na sućut, počast i priznanje njihove beskrajne patnje", napisali su.

VEZANI ČLANCI:

"Svibanjske žrtve Titovih partizana, kojima je diktatorov režim napunio stotine jama nakon završetka II. svjetskog rata, vape do neba! Naši djedovi i bake, očevi i majke, braća i sestre leže još uvijek u masovnim grobnicama, bez imena – na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine… To je strašno svjedočanstvo najgore vrste zločina jednog protuhrvatskog režima i sustavnog masovnog pogubljenja - naročito mladih ljudi, o kojima se dugo nije smjelo ni pisnuti, a danas se ne govori ni približno dovoljno. Najgore od svega je što za krvave zločine nad našim narodom nitko adekvatno nije odgovarao, čak ni puna tri desetljeća nakon pada komunizma i sloma Titove Jugoslavije. Dr. Peternel je iz Kumrovca, nakon što je Tito prekriven, pozvao da se diljem Hrvatske, istom simboličnom gestom – prekriju sva slična obilježja i spomenici koji podsjećaju na režim i sustav s kojim se naša država, nažalost, još uvijek nije obračunala – kao što su to učinile neke druge, mnogo demokratskije države srednje i istočne Europe", napisali su u objavi na svom Facebooku.

Ključne riječi

Komentara 9

IL
ilustrator
09:31 19.05.2023.

još hrvatska ni propala ...

AN
AntePortas9
10:46 19.05.2023.

Da je ova država Hrvatska, spomenik ubojici ne bi postojao.

SI
sigmundfreud
11:07 19.05.2023.

Drugi svjetski rat nije počeo 1945. godine kao što Domovinski rat nije počeo 1995. Što se tiče Tita i Jugoslavije ajmo provesti referendum čiji bi rezultat ušao u Ustav RH. Je li Republika Hrvatska sljednica SR Hrvatske kao federalne jedinice SFRJ? Odgovor: da- ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije