Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprečne reakcije

VIDEO Blijeda kopija Nadrealista – 'loše je kad Nele priča ekavicu'

Auto-moto
Foto: Renato Branđolica
1/2
11.12.2012.
u 13:00

Iza nove verzije stoji glazbenik Nele Karajlić, jedan od članova originalne postave

Na srbijanskoj televiziji Prva emitirana je prva epizoda Nadrealista, posljednje verzije slavne bosansko-hercegovačke satirične emisije Top lista Nadrealista. Glazbenik Nele Karajlić, koji je glumio i u originalu snimljenom u Sarajevu tijekom osamdesetih i početkom devedesetih godina, pojavljuje se u glavnoj ulozi, a zadužen je i za scenarij i glazbu. U prvoj epizodi pojavili su se poznati srbijanski glumci kao što su Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović, Miloš Samolov i Katarina Marković.

Prva epizoda objavljena je na YouTubeu te je izazvala oprečne komentare – neki smatraju da je nova verzija samo blijeda kopija originala, dok je nekima ipak dobra. Od medija u lošim kritikama prednjači sarajevski Dnevni Avaz, koji Karajlićev show naziva "srbijanskom kopijom" u tekstu pod egidom "Loše je kad Nele priča ekavicu..."

Na slične reakcije publike naišao je i Nadreality Show, druga inkarnacija originala. Snimljen u Sarajevu s nekim glumcima iz originalne postave, Nadreality Show je prije nekoliko godina emitiran na hrvatskoj RTL Televiziji.

>> Nele Karajlić počinje snimanje novih Nadrealista u Beogradu

Komentara 25

BO
boston
13:24 11.12.2012.

Da, da, to je nesto kao i dostatna placa, svakog prvog u mjesecu. To visto, nitko vise negleda ;-)

OB
-obrisani-
15:27 11.12.2012.

Kenjing Posto sam stariji od tebe. I pamtim neleta od samog pocetka reci cu ti dvije Elvis kurtovic ,sejo I nele su bili jedini predstavnici new primitivsJ Prvi serijal nadrealista je 80 posto neletovo djelo,bio je jedini frontmen pusenja,tekstopisac I sve sto je ta grupa bila Mogu se samo sloziti da mu je sarajevski bolje isao,on je urbano sarajevo,ono koje danas ne postoji,odlaskom kuste,neleta,colica I mnogih. Drugih iz tog tamnog vijaleta

OB
-obrisani-
13:20 11.12.2012.

do sudnjega dana mi idemo ka buducnosti natrag ne mozemo,niti bi trebali, a jedino srbija bi htjela natrag da nas vidi, i to pokusava raznim nacinima " muzikom,komedijama ,filomvima" i to sjecanjima na ono sto je po njima moguce aa to je govorno podrucje Hrvatska treba naprijed, sama kreirati , svojom kulturom, i vise zapadnog no istocnog...djeca se educiraju onime sto vide i prate,zato sto manje srbijanskog uticaja a vise Hrvatskog bice bolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije