Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubili sedam talaca

VIDEO Alžirska vojska pobila 15 otmičara i zauzela postrojenje

Raffaella Fico
Foto: Pixsell
1/2
19.01.2013.
u 18:05

- Gotovo je. Vojska je ušla u tvornicu i 'čisti' je od mina - kazao je Reutersu lokalni izvor "blizak operaciji".

Alžirska vojska izvela je \"završni napad\" na teroriste povezane s Al Qaidom koji su u plinskom postrojenju držali taoce. U završnoj akciji ubili su 11 otmičara nakon što su oni pobili još sedam stranih taoca, piše Reuters.

- Gotovo je. Vojska je ušla u tvornicu i \'čisti\' je od mina - kazao je Reutersu lokalni izvor \"blizak operaciji\". Alžirska naftna i plinska kompanije Sonatrach je izvijestila da su teroristi po cijelom kompleksu postavili eksploziv kako bi spriječili ulazak vojske.

Još nije poznat točan broj ubijenih otmičara i taoca u tvornici blizu grada Amenasa blizu granice sa Libijom. Ranije danas pronađena alžirske specijalne postrojbe pronašle su 15 spaljenih tijela u tvornici. Još nije poznato kako su umrli, a identifikacija je u tijeku.

Danas je oslobođeno 16 taoca, a među njima i dvoje Amerikanaca, dvoje Nijemaca i jedan Portugalac. Britanci su izvijestili da još uvijek 10 svojih državljana smatraju nestalima. Otmičari su kazali da su pokrenuli akciju zbog toga što je Francuska pokrenula vojnu intervenciju u Maliju.

>>Islamisti u Alžiru još uvijek drže 60-ak stranih talaca

>>U krvavoj akciji spašavanja ubijeno 30 talaca i 11 otmičara

Ključne riječi

Komentara 9

AA
aabbcc
19:13 19.01.2013.

. Tvornica je oslobodjena, neki nezaposleni napokon dobili posao, proizvodnja krece....!

RI
Riznica
19:31 19.01.2013.

Francuska se nikada ne bi usudila poslati vise od 2500 vojnika u Mali bez garancija da im Amerika ne cuva leda. Bez pomoci americkih zracnih snaga i drugih oblika logisticke podrske, niti Francuska niti druge zapadnoafricke nacije u regionu nee bi se mogle nadati pobjedi protiv pobunjenika, Tuarega i islamista, u sjevernom Maliju..

DU
Deleted user
18:57 19.01.2013.

nadam se da su ih sve smlatili ako nista drugo onda zbog onih nasih radnika koje je ta gamad mucki ubila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije