Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogovor nije realiziran

Vesna Pusić o tužbi švicarske banke: To su kosturi koji danas ispadaju iz ormara

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.10.2014.
u 14:57

Banka je podigla tužbu tvrdeći da joj Hrvatska duguje 45 milijuna dolara glavnice i kamata za podmirivanje obveza koje je preuzela nakon raspada Jugoslavije...

Vesna Pusić osvrnula se na tužbu najveće švicarske banke UBS protiv Hrvatske na saveznom sudu u New Yorku.

Banka je podigla tužbu tvrdeći da joj Hrvatska duguje 45 milijuna dolara glavnice i kamata za podmirivanje obveza koje je preuzela nakon raspada Jugoslavije. Jutros je Pusić u Zadru potvrdila da je Hrvatska dužna platiti taj iznos.

- Provjerila sam, riječ je o jednog dogovoru, odnosno pregovorima koji su trajali dosta dugo, a dogovor je postignut 2008. godine, u međuvremenu ga je trebalo realizirati. Nije realiziran to je jedan od onih kostura koji danas ispadaju iz ormara, rekla je Pusić. Nadodala je kako će Ministarstvo financija morati pronaći rješenje.

>>Pusić rezala sir pa porezala prst. Na sjednicu Vlade došla sa zavojem

>>Pusić: Ako većina javnosti bude protiv monetizacije, to treba respektirati

Komentara 46

MX
MXLCLGTG
15:09 19.10.2014.

Gospodjo Pusic kad dajete takve izjave dobro bi bilo da budete barem malo korektni,ja koliko sam razumio CH medije a razumio sam ih dobro kaze se da je to dug iz suceksije bivse drzave dogovoren 2001 godine pa bi dobro bilo da nam kazes tko je ucestvovo 2001 godine u tim dogovorima to bi bio onaj pravi kostur a ne onaj na koji ti mislis,i ne kaze se djabe u narodu da nas je Vlada iz tih vremena vise zaduzila nego ijedna druga a mi nismo vjerovali pa sad ti dugovi po dogovoru vlade koja je tada bila na vlasti sudski izlaze na vidjelo.

Avatar Pekhtor
Pekhtor
15:05 19.10.2014.

Imamo "pedantnu" birokraciju. Jednostavno su zaboravili na to.

CR
crocro
15:49 19.10.2014.

Da su sutra izbori gđa Pusić bi vjerojatno mogla doseći značajan uspjeh osvojivši oko 0,9 % potpopre Hrvatskih birača a gospođa Tireli čak oko 0,85 %, pa se procjenjuje ako bi se ujedinile da bi mogle potegnuti na nevjerojatnih oko 1,5 % glasova Hrvatskih birača. Istina, nije to prelazak praga za ulazak u Sabor, ali bi to bio rezultat iznad svih očekivanja kao i znak da su na dobrom putu za još veći uspjeh samo da tako nastave kao i do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije