Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori za EU

Vesna Pusić: Europski izbori naša su šansa

vesna pusić
Nel Pavletić/PIXSELL
12.04.2013.
u 10:09

Uoči nedjeljnih izbora ministrica vanjskih poslova pozvala je građane da izađu na birališta

– Izađite na izbore za Europski parlament. To je prva šansa koju imamo da pošaljemo svoje izabrane predstavnike. Oni tamo neće predstavljati ni Vladu ni Hrvatski sabor, predstavljat će hrvatske građanke i građane – poručila je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić uoči nedjeljnih izbora.

Podsjetila je da će se od 1. srpnja, kada Hrvatska postane punopravna članica Europske unije, u Europskom parlamentu donositi mnogi zakoni koji će se u našoj zemlji primjenjivati direktno, kao da su doneseni u Hrvatskom saboru.

– Možda se čini da 12 zastupnika nije mnogo u masi od gotovo 800 zastupnika, koliko ih sjedi u Europskom parlamentu, ali iskustvo pokazuje da, kada su izabrani kompetentni i informirani ljudi, kada se oni dobro pripremaju za svoje teme, mogu dobiti većinu na svoju stranu, naročito u onim temama koje su važne za život hrvatskih građana. Zato nemojte podcijeniti ove izbore jer ćete po pravilima koja te institucije donesu živjeti. Ovo je naša šansa, ne samo da ubuduće prihvaćamo ono što se odluči u europskim institucijama, nego da sami odlučujemo kako će se u Europi živjeti. I zato je važno, svakako izađite na izbore, da ljudi koji nas u Europi predstavljaju pokažu u kojoj mjeri je Hrvatska jedna ozbiljna i odrasla država – kazala je Vesna Pusić.

>>Tko je tko u državnoj zlatnoj šestorki i što su im bili očevi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije