Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Verbalni delikt, delegatski sustav i HDZ kao nacionalna avangarda – jesmo li se maknuli iz Jugoslavije?!

Hrvatsko društvo ulazi u onu implozičnu fazu u kojoj se jugoslavensko našlo 80-ih, determinirano autopropašću

Komentari 12

Avatar majmunranko
majmunranko
07:21 26.06.2017.

Nevjerojatno kakvo cviljenje zbog nazovi verbalnog delikta, i to od novina koji dopuštaju slobodu komentiranja razine one sjevernokorejske i koji su u stanju izbrisati i do 100% komentara po pojedinom članku ako se to ne uklapa u uređivačku gay-austro-udbašku politiku.

VL
AL
AlienattacK
07:29 26.06.2017.

Znači po autoru je verbalni delikt kada u inbox dobiješ poruku tipa "zaklat ćemo te, nećeš još dugo, ubit ćemo te"? Strašno.....

VL
DD
ddh
09:15 26.06.2017.

Ovaj novinar je slika i prilika prolupane lijeve Hrvatske. Ovo je bezvezno lamentiranje i stvaranje neke teme, koja to nije. Prijetnje smrcu su kazneni, a ne verbalni delikt. I to nema veze sa Plenkovicem, nego sa nacinom ponasanja krvozednih ljevicara. Nikad nitko nije jednom Josipovicu ili Milanovicu prijetio smrcu, ali se od strane ljevicara prijeti smrcu i Plenkovicu i Kosicu. Svojom galamom i svojim prenamaganjem ovaj novinar kao i svi ljevicari potvrdjuju tezu, da bi oni, da ih demokratska Hrvatska u tome ne sprijecava, opet klali i ubijali, punili Gole Otoke i Lepoglave sa svojim neistomisljenicima. Komunist je fasist i crveni u Hrvatskoj su taj novi trenutno jos prikriveni, ali jako aktivni fasizam.

VL
AL
alf
10:21 26.06.2017.

"Zaklati cemo te" je prijetnja I nije verbalni delikt. Barem vi Titovi ucenici znadete dobro sto je verbalni delikt. Pjevanje pjesme " Marjane I slicno", sada se pravite glupi. Za vas je "Za dom spremni" uvreda I zelite kazniti za to.To je verbalni delikt. Molim vas bivse komunjare da nas ne ucite sto je demokracija. Stvarna demokracija je vama strana.

VL
AL
Alkana
20:19 26.06.2017.

Zaklat ćemo te, ubiti itd. - to nije komentar niti verbalni delikt nego izravna prijetnja smrću! Kad se zaista i ostvare takve prijetnje, onda svi pitaju, zašto policija nije prije reagirala budući da je žrtva prijavljivala prijetnje, a sad valjda trebamo čekati da Komšić ubije Košića i Markićku pa ćemo onda reagirati.... Takve koji prijete klanjem i ubijanjem treba pospremiti u zatvor na dugi rok, bez obzira bili oni branitelji, bili bolesni ili stari! Interesantno je da su svi ti koji prijete ubojstvom lijevo orijentirani ili izričito članovi SDP-a a njihov Bernardić šuti o tome. Valjda i on misli da je to samo verbalni delikt.

VL
Avatar arhaika
arhaika
16:34 26.06.2017.

kad se hapsilo zbog ostojica onda nije bilo pobune, ne samo hapsilo, vec i u ludnici zavrsavalo zbog prijetnji na fb

VL
ME
Meter
07:29 26.06.2017.

Groteskna izvedba nekad dobre

VL
BA
bakulušić
18:15 26.06.2017.

Da u Hrvatskoj postoji verbalni delikt, "hrvatski pisac" Goran Gerovac bi, po broju uzničkih dana, nadmašio rekordera Marka Veselicu. Svi bi mediji bili zatvoreni a "udarna pera" bi tražila azil u "Regionu". Nažalost, u Hrvatskoj se ne odgovara ni za prijetnje smrću ni za najteže uvrede. Naravno, ako su prijetnje adresirane na biskupa Košića, Željku Markić i sve koji razmišljaju kao oni.

VL
AN
anticenzura
08:12 26.06.2017.

To je mlitavi dopeljao svoje diktatorske metode iz Brisela, oni su gore svi nastrani. Tako oni maltretiraju gradjane po citavoj Europi i vrse svoje sektaske rituale nad masama. Sada su uveli i ministarstvo istine kao u Orwellovoj prici iz 1984. To je to!

VL
DU
Deleted user
07:20 26.06.2017.

hdz je od svehrvatsje stranke postala briselska lutka na koncu ili kao lucka kapetanija gospic ispiostava senj pigledajte hdzovku dalic koja tvrdi da stiti radnike koga ona stiti tomu nece pimoci ni strategija domovinske sigurnosti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.