Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVE NAPASTI

Venecija objavila rat protiv sve agresivnijih galeba

galeb
Foto: Holger Hollemann/DPA/PIXSELL
11.04.2015.
u 08:19

Gradske vlasti planiraju ukloniti gnijezda u centru te se više potruditi oko uklanjanja hrane i smeća na cestama

Venecija je objavila rat protiv sve agresivnijih galeba koji napadaju turiste, konobare i radnike na krovovima, prenosi The Independent.

Galebi su s dolaskom proljeća još osorniji. U potrazi za hranom obilaze Trg sv. Marka i druge poznate turističke točke, a neki čak i jedu golube. Ispuštanje buke s ciljem plašenja ovih ptica dosad nije urodila plodom.

Gradske vlasti planiraju ukloniti gnijezda u centru te se više potruditi oko uklanjanja hrane i smeća na cestama, a druga strategija o kojoj razmišljaju je dovođenje sokola koji bi rasplašili galebe. Međutim, kako piše Corriere Della Sera, neimenovani sokolar rekao je kako bi ih u tome mogli spriječiti zakoni o zaštiti divljih vrsta jer su neki od galeba zaštićeni.

>> Papa pustio golubicu mira, napao je i ubio galeb

>> Kuga novog doba, korupcija, prijeti potopiti Veneciju

Komentara 4

Avatar links
links
08:40 11.04.2015.

jedu golube ili golubove???

Avatar Medo
Medo
08:47 11.04.2015.

G. Arezina, hvala Vam sto u hrvatski jezik unosite nova pravila. Ti agresivni galebi ako tako nastave pojest ce sve golube. Sram ih bilo. A i mene usput jer sam cijeli život mislio da iznad mora lete galebovi, a da mi balkon uništavaju golubovi.

MX
Mister X
10:27 11.04.2015.

Kod nas je sve agresivnija potraga ljudi upo kantama za smeće te borba za bola mjesta za prosidbu... kako bi bilo da te akresivne isto poput galebova rješavamo? Ili kako bi bilo kad su već došli na tu ideju daa se smeće razvrstava = deblje naplačeju ; da se postave i kante za kruh i hranu gdje će dolaziti Hrvati= građani da direktno nađu hranu a ne da vade to tamo pomiješano sa prašinom ili napunjenim pelenama.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije