Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOZNAT UZROK

Veliki požar tvornice u Bihaću, građanima poslano upozorenje: 'Ne boravite na otvorenom, zatvorite prozore'

Požar u Bihaću
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/17
24.05.2022.
u 10:32

Prema za sada dostupnim podacima, navode iz Grada, nema ozlijeđenih osoba

Veliki požar zahvatio je jutros tvornicu austrijske tvrtke Austrotherm u Bihaću, u naselju Turija, a gusti crni oblak dima proširio se nad gradom.  

Grad Bihać na svojoj je službenoj Facebook stranici izvijestio da je Vatrogasna jedinica Bihać dojavu o požaru zaprimila u 7.05 sati. 

– Odmah po zaprimljenoj dojavi sve raspoložive snage vatrogasne postrojbe izašle su na teren. U gašenje požara do sada je uključeno više od dvadeset vatrogasaca s osam vatrogasnih vozila koji još uvijek pokušavaju lokalizirati požar – navode iz Grada. 

– Ovim putem obavještavamo mještane naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac da zbog velike količine dima izbjegavaju boravak na otvorenom do daljnjega te da zatvore prozore na obiteljskim kućama i drugim stambenim zgradama – dodali su.

Požar u Bihaću
1/13

Prema za sada dostupnim podacima, navode iz Grada, nema ozlijeđenih osoba, ali zabilježena je velika materijalna šteta na objektu. 

Kako je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović potvrdio za portal Krajina.ba, evakuirani su građani koji se nalaze u blizini tvornice. 

– Građani su evakuirani jer imamo informacije da su unutra plinske instalacije – naveo je. 

Uzrok požara, kao i više detalja, bit će poznato nakon zavrešetka očevida. 

Austrijska tvrtka Austrotherm bavi se proizvodnjom stiropora i specijalizirana je za visokokvalitetnu i inovativnu toplotnu i zvučnu izolaciju u srednjoj i istočnoj Europi. Od 2007. godine zastupljena je i u Bosni i Hercegovini, a u travnju 2008. godine počela je s radom tvornica u Bihaću, piše Vecernji.ba

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar comandante
comandante
10:04 24.05.2022.

eto kako je pametno da mi nemamo tvornice.. lako se zapale, shopping centri su puuuuno sigurniji

MA
max
09:39 24.05.2022.

To su ovi šta prodaju EPS70 stiropor kod "komercijalnim nazivom" EPS100 i to se uvozi u hrvatsku šakom i kapom bez ikakve kontrole...

PV
prcko.vita
10:26 24.05.2022.

Važno da nama Europa ukine aute na benzin i dizel, a što mislite koliko co2 se pusti u atmosferu s ovakvim ponašanjem? Tvornice iskorištavaju radnike, male plaće, smanjuju broj radnika itd... i onda imamo ovakav rezultat. Samo... zapitati se trebamo što nas čeka dok članak krene sa velika eksplozija u NE Krško, pa dok stanovništvo Zagreba osjeti metalni okus u ustima, s tim da će Jod tablete pokupiti političari sebi, a narodu će reći da nije potrebna evakuacija stanovništva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije