Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
malo poznat uspjeh
Povratak na članak

Veliki povratak 
rublja, Rusija je ulagačima ponovno privlačna

Zbog dobre monetarne politike Rusija je danas prema omjeru rizika i dobiti ulagačima jedna 
od najprivlačnijih zemalja

Komentari 47

FU
fullmax
13:55 13.04.2015.

Malo poznata novost. Kome. Nije nama koji pratimo situaciju. VL sigurno jeste, jer big boss ne dopusta slobodu misljenja i stampe.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
12:55 13.04.2015.

Rubalj je potkovan Zlatom jer Rusija godinama kupuje zlato na marketu. A cime je $$$ pokovan?

VL
Avatar Petrica Kerempuh
Petrica Kerempuh
17:12 13.04.2015.

Dok je rublja bila na "lošem" glasu rusi su otkupili večinu stranih ulaganja u ruske strateške kompanije za sitne novce. Tako ispada da je Zapad sam preveslao svoje ulagače u Rusiju.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:46 13.04.2015.

Ma nemojte mi reci, jeli to onaj isti Rubalj koji je "kolabirao". Radi li se o istoj Rusiji ili nekoj drugoj, cija se ekonomija potpuno rasula zbog "zapadnih sankcija". Ma sto mi to govorite, ostala sam u totalnom soku.

VL
MR
mrkvan
19:36 14.04.2015.

Juan a sada i rublja u stalnom usponu. Nije ni čudo kad zapadna ekonomija počiva na "tiskanju" novca. Oni koriste izmišljeni novac, a nama ne daju da diramo kunu prema Euru. Završna pljačka počinje...

VL
Avatar cane.....matto
cane.....matto
01:31 15.04.2015.

...koji je kralj ovaj vladimir...da bi riječ reko.....

VL
PL
plotto
08:33 15.04.2015.

Početkom travnja 2015. godine je bivši američki ministar financija Lawrence Summers rekao „kako se gubitak američkog utjecaja u globalnoj ekonomiji osjeti zbog pojave novih financijskih institucija u zemljama u razvoju, ali i nesposobnosti Sjedinjenih Američkih Država u provedbi reformi Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda“.S druge strane nije došlo do sloma ruske ekonomije, niti urušavanja rublje, što je i bio ključni plan Washingtona, koji je, kao što vidimo, čak i kroz Svjetsku banku pokušao onemogućiti ulaganja u rusko gospodarstvo.Mediji rusku rublju proglašavaju "najboljom svjetskom valutom od početka 2015. godine", a danas se tečaj rublje u odnosu na američki dolar kreće od 51 do 52 rublje za jedan USD. The Washington Post također potvrđuje kako rublja "pokazuje najveći rast u odnosu na dolar". Samo u posljednja dva mjeseca je ruska valuta ojačala za 34 %.Prema pisanju lista Washington Post, "Rusija se danas suočava s problemom koji je prije nekoliko mjeseci bio nezamisliv: ima prejaku rublju, a oporavak rublje se događa zbog pretjerane reakcije tržišta na početnu deprecijaciju ruske valute".

VL
PL
plotto
07:49 15.04.2015.

Cijela priča oko sankcija Rusiji,je zapravo priča o američkoj okupaciji EU.Netko je spomenuo Sporazume TISA I TAFTA.Baš nam treba retardirani američki korporativni neoliberalni sustav.USA nisu država,nego korporacija,a to žele napraviti i sa EU.Valjda je i zadnim budalama jasno da USA radi na upropštavanju EU ,dijelom i radi toga jer se panično boji gospodarskog i političkog zbližavanja EU i Rusije.Žele osigurati svoju dominantnu poziciju na štetu Europe,držeći je okupiranu i podređenu u svakom pogledu.

VL
MR
mrkvan
20:10 14.04.2015.

Ponašanje Amerike i sankcije ujedinile su Rusiju. Putin je prije sankcija imao 60% podrške, sada ima 87%. Od sankcija koristi ima jedino američki vojno-industrijski kompleks koji na strahu od Rusije prodaje oružje Europi. Europa i pored Junckersove štamparije novca idede u recesiju i osjeća velike posljedice uslijed situacije s Rusijom. Dalje slabljenje EU donosi TTIP kojim se potvrđuje vazalski odnos EU prema SAD. I na sve to, politika SAD i lokalnih vodi prema daljnjem zaoštravanju i nastavku rata u Ukrajini.

VL
DU
Deleted user
12:27 14.04.2015.

Vrlo mi je drago da se Rusija konačno oporavlja. To će valjda biti dovoljan motiv putinoljupcima iz Hrvatske da odu trbuhom za kruhom u ekonomski prosperitetnu Rusiju, a ne ko do sada na mrski i propali zapad.

VL
Avatar cane.....matto
cane.....matto
01:28 15.04.2015.

...zašto ne..normalni ljudi ne poznaju granice...neboj te se ...to je sve naše..

VL
OB
Objektivno...
03:40 15.04.2015.

Ja jučer milijun švicaraca pretvorio u kamion rubalja

VL
TO
TornadoZadar1971
11:47 14.04.2015.

U svakom donekle ozbiljnom ekonomskom listu bi se moglu nesto procitati o aktualom stanju rublja i zasto velika zapadna poduzeca bjeze iz rusije...ali ovi novinar neka slobodno ulaze u propalu valutu....a smjesno....nikad vise azilanata (ekonomskih) iz srbije stiglo u Njemacku nego od pocetka ove godine...Sto ne bjeze u obecanju im zemlju?

VL
HO
homofob
19:24 14.04.2015.

Znaci najbolja valuta danas kotira 61% oniga sto je vrijedila prije godinu dana. Kinezi na burzama NE PRIMAJU Rubalj ali kada bi onda za 1 Yuan bi trebalo 8.6 Rubla. Venezuelski Bolivar trazi isto slicno oko 8 Rubli za 1 Bolivar. Jedina valuta kojom se trguje na svjetskim burzama da kotira nize od Rubla je Indijska Rupija.

VL
SX
sudbina x
08:18 14.04.2015.

Hahahaha,neznam šta je ovom novinaru pa prvi april je nedavno prošao?

VL
TE
Televizor
10:08 13.04.2015.

Nosi epitet najbolje na svijetu? Hahahaha. Nisam čuo da postoje najbolje na svijetu valute. To što više nije onako slaba kao prije par mjeseci zbilja nije razlog za ovakvu euforiju. I dalje vrijedi puno manje nego prije godinu dana.

VL
Avatar aunick
aunick
14:27 13.04.2015.

Trebao bi gospodin novinar iznijeti vise informativnih i istinitih podataka umjesto svoje osobne odusevljenosti saznajem malih pozitivnih pomaka u Ruskoj nevolji. Valute , normalno kad izgube povjerenje naglo i extremno izgube vrijednost. Vlast cesto ako joj njene financije dozvoljavaju ubacuju svjez novac, za dolare otkupljuju svoju posrnulu valutu. Putin je zakocio pad rublje na nekih 62 rublje za dolar a kostalo ga po nekim procjenama 50 milijardi dolara. Rublja se stabilizira i trenutno jedan dolar vrijedi 52,4 rublje. (treba uzeti u obzir i nedavni pad vrijednosti dolara tako da rast rublje i nije tako spektakularan). Rublja je jos sa pocetka 2014 mogla kupiti jedan dolar za 28 rubalja. Toliko gospon novinaru i oprosti mi sto moj Hrvatski nisedovoljno dobar.

VL
AT
Atlantis1
16:25 13.04.2015.

Malobrojni i odvazni investitori, drugim rijecima spekulatori, kupuju stvari u Rusiji, jer sa nakon pada rublje a rasta dolara, duplo jeftinije. Ne vidim da Exxon i Siemens ulazu u Rusiju, naprotiv, bjeze van.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.