Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
300-TINJAK POLICAJACA UKLJUČENO

Velika policijska akcija u migrantskom kampu kod Sarajeva: Uhićene dvije osobe, poznat i razlog racije

Sarajevo: Oko 150 migranata iz prihvatnog centra Ušivak prebačeni u Blažuj
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
23.10.2023.
u 11:35

U akciji sudjeluje ukupno oko 300 policijskih službenika, što je čini najsveobuhvatnijom policijskom akcijom koja se provodi u nekom migracijskom centru od početka krize u BiH

Velika policijska akcija 'Racija' odvija se od ranih jutarnjih sati u migrantskom kampu u Blažuju, nedaleko od Sarajeva u BiH, potvrdila je policija, a ministar sigurnosti Nenad Nešić potvrdio je za N1 BiH kako su uhićene dvije osobe, dok će 20 stranih državljana biti prebačeno u drugi migrantski kamp, nakon čega će biti i deportirani.

U akciji sudjeluje ukupno oko 300 policijskih službenika, što je čini najsveobuhvatnijom policijskom akcijom koja se provodi u nekom migracijskom centru od početka krize u BiH. Nešić je potvrdio kako će 20 stranih državljana biti prebačeno u Imigracijski centar u Istočno Sarajevo koje je zatvorenog tipa, a nakon toga će biti i deportirani. Što se tiče uhićenih osoba, Nešić je otkrio kako je razlog bila trgovina drogama

– Ja trenutačno imam informacije da su dvije osobe lišene slobode, a razlog je trgovina narkoticima, dok će 20 osoba biti prepraćeno u Imigracijski centar te nakon provedenih postupaka biti protjerano iz zemlje – potvrdio je.

Zbog ilegalnog boravka u migrantskom kampu te nedopuštenog posjedovanja oružja i droge policajci su trenutačno na terenu, a u akciji koja se provodi policija pokušava i identificirati krijumčare migranata. 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 5

KU
kublajkhan
11:54 23.10.2023.

Sad još završne pripreme u maoči i dodjela hammasove knjižice sa uputama pa odlazak za šengen.

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
13:19 23.10.2023.

deportirat će ih u EU

Avatar Julbriner
Julbriner
12:23 23.10.2023.

Hund je grintav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije