Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krijumčarenje droge

Velika akcija: Uhićena 22 dilera s područja Rijeke i Istre

uhićenja (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
19.12.2013.
u 17:09

Sve ih Uskok tereti za zločinačko udruživanje radi nabave, krijumčarenja, proizvodnje i prodaje heroina i marihuane

Šefovi dvaju narkolanaca, supružnici Andrej Butković (36) i Katarina Gonev (24) iz Rojnića u Istri koji su predvodili zločinačku skupinu sa 13 dilera iz Istre , Rijeke i Zadra, i Elvis Kujek (43) iz Pule, šef druge grupe sa šestoro preprodavača narkotika iz Rijeke i Istre, u četvrtak su na mjesec dana spremljeni u istražni zatvor kako u nastavku Uskokove istrage ne bi utjecali na svjedoke i nastavili s unosnim poslom.

Uz njih, u zatvoru je završilo 12 preprodavača. Uplate li jamstva, u iznosu od 60 do 250 tisuća kuna, moći će na slobodu. Inače, i Butković i Kujek, kao i nekoliko njihovih prodavača već je osuđivano zbog droge. Sve ih Uskok tereti za zločinačko udruživanje radi nabave, krijumčarenja, proizvodnje i prodaje heroina i marihuane koje su distribuirali u Istri, Primorju, na zadarskom i varaždinskom području. I dok su supružnici iz Rojnića u poslu bili od kraja 2011. i u tom vremenu opskrbili tržište sa najmanje kilogram heroina i dvjestotinjak grama marihuane, Kujek i njegovi radili su od rujna ove godine. Uskokovi istražitelji obje su skupine duže vrijeme nadzirali i uhitili ih istodobno, pri čemu su otkrili i kupce do kojih je roba stizala redovito. Obje su grupe bile dobro organizirane, šefovi su vodili računa da roba stiže redovno i u dovoljnim količinama za poznate kupce, upućivali su dilere u mjere samozaštite i načine trgovanja. Koliko su supružnici iz Rojnića u čijoj se kući droga pripremala za tržište bili oprezni potvrđuje da su postavili videonadzor , a od dilera tražili da često mijenjaju i uništavaju mobitele i brojeve i sigurno komuniciraju preko mobitela , SMS-a, Skype-a, Facebooka i e-maila. Dilerima su pripremali paketiće od po 5,20,50 i 100 grama heroina koji su ovi odmah ili s odgodom plaćali, prepakiravali i prodavali dalje. Kod Butkovića i Gonev 20 grama heroina plaćalo se tri tisuće kuna, 8-10 tisuća kuna koštalo je 50 grama, a 16 – 18 tisuća kuna 100 grama heroina. Kod Kujeka cijena je za 20 grama bila četiri tisuće kuna.

>>Akcija Jadera: Dileri iz Zadra i Zagreba izručeni Hrvatskoj

>>U tri županije 'palo' 15-ak dilera!

Komentara 4

Avatar El Indio
El Indio
12:32 19.12.2013.

Opet se Hrvatska mjesa u Istarska posla?

Avatar zatvaraju mi oči
zatvaraju mi oči
12:39 19.12.2013.

Kad će hrvatska država uhititi i suditi dilerima koji su Englezima i Haagu mimo zakonske procedure, i na svoju ruku, dilali dokumentaciju s oznakom "Državna tajna" čime su dugoročno nanijelu nesagledivu štetu hrv. nacionalnoj sigurnosti, ugledu hrv. države ali ii prouzročili patnje velikom broju hrv. branitelja, njihovim obiteljima i drugim hrv. domoljubima?!

Avatar panceta
panceta
12:38 19.12.2013.

odlučiti o smještaju ? pa u iranu bi im već odsjekli desnu ruku i lijevu nogu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije