Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE NA VRHUNCU

Velik interes za stanovima u jednom hrvatskom gradu: Kvadrat novogradnje košta i do 3.500 eura

Stambene zgrade
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
28.01.2024.
u 09:09

Po četvornom metru cijena stana u Varaždinu tako će koštati 2.500 eura, dok se novogradnja prodaje i za 3.500 eura po kvadratu

Prošle je godine u Varaždinu i Varaždinskoj županiji sklopljeno više od 5.300 kupoprodajnih ugovora, mahom mlade obitelji koje kupuju stanove i kuće. Agent za nekretnine Dražen Mesec objasnio je kako su se najviše prodavali stanovi, pa tako i cijena stanova raste, zbog čega se brojni okreću i obiteljskim kućama i zemljištima. 

- Već je prošle godine vidljivo da se tržište usporava, ne očekuje se drastičan pad cijena, one stoje, kupaca ima, ne toliko koliko prošle godine, ali kupaca ima - objasnio je za HRT.

Po četvornom metru cijena stana u Varaždinu tako će koštati 2.500 eura, dok se novogradnja prodaje i za 3.500 eura po kvadratu. Cijene su su poprilično visoke, navodi medij, pa se tako danas teško može kupiti stan ispod 100.000 eura. 

Cijene su u Varaždinu dosegnule vrhunac, procjenjuje struka, zbog čega više ne bi trebale rasti.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 4

MA
Maslac
09:18 28.01.2024.

Pa jel to nije preskupo? Tko kupi nakon Par godina nece moci dobiti ni pola nazad.

PV
prcko.vita
09:43 28.01.2024.

Ako je u susjednom Mariboru i susjednom Grazu kvadrat 6000 eura, onda nije potrebno imati napredno poznavanje ekonomije i managementa da shvatite da su cijene stanova u glavnim gradovima sjeverne Hrvatske s cijenom od 3500 eura po m2 ustvari jako povoljne i onaj tko sada kupi može za samo par godina imati lijepu zaradu jer će se cijene usklađivati s navedenim susjedima.

NE
Nemanadimak
12:37 28.01.2024.

Nije to stvar zarade neko stvar kupiti dok se jos moze priustiti stan. Cijene idu gore kako bi sto vise ljudi bilo sirotinja i kako bi bogate banke i tvrtke mogle profitirati na sirotinji i primoravati ih na rad. I ja sam sa suprugom uzeo stan digli kredit i rata ide dolje a cijene idu gore. Kako imamo nesto novaca otplatimo kako bi rata bila sto manja. Kada otplatim stan gledacu da sto manje radim jer mi novac ne treba ali moje slobodno vrijeme da.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije