Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipović

"Velik broj potpisa pokazuje da građani žele socijalnu pravdu"

josipović (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/9
24.06.2010.
u 19:31

Josipović je podsjetio da ove godine Dan državnosti slavimo pod teretom ozbiljne gospodarske krize.

Predstavnici zakonodavne, sudske i izvršne vlasti, časnici oružanih snaga, vjerski dostojnici, članovi diplomatskog zbora... okupili su danas na svečanom primanju u Uredu predsjednika Republike povodom sutrašnje proslave Dana državnosti.

Zahvala braniteljima
Tom prigodom predsjednik Ivo Josipović istaknuo je taj dan kao nedvojbeno najvažniji dan u hrvatskoj povijesti te posebnu zahvalnost izrazio hrvatskim braniteljima koji su, kako je rekao, ugradili sebe u temelje naše Hrvatske. Međutim, podsjetio je da ove godine Dan državnosti slavimo pod teretom ozbiljne gospodarske krize .

- Ona je tim dublja jer nije proizašla samo iz tržišnih odnosa, već i ukupne društvene krize, krize sustava vrijednosti.

Društvene vrijednosti formirane su temeljem nezakonitih pretvorbi i privatizacija, neodgovornim obnašanjem izvršne vlasti ili obavljanjem odgovornih poslova u gospodarstvu.

Podržava Vladine gospodarske mjere
Josipović je ipak, ne želeći se zamjeriti nazočnoj premijerki Jadranki Kosor, u svojem govoru podržao nju i članove njene Vlade, odnosno njezine gospodarske mjere  koje će pridonijeti provedbi reforme, ali je podsjetio i da je Hrvatska i socijalna država te da je socijalna pravednost kao dio hrvatske političke tradicije u vrijeme krize posebno važna.

 - Ona ne znači samo pravilan raspored tereta krize nego i pravo radnika na pristojnu plaću, dostojanstvo i socijalnu sigurnost. Uvjeren sam u to da provedba reformi i zahtjev za socijalnu pravednost nisu kategorije koje se isključuju. Velik broj potpisa prikupljenih za referendum o ZOR-u jasno pokazuje da građani žele socijalnu pravdu, poručio je Josipović.

Na kraju svoga govora podsjetio je da je ova godina ona u kojoj smo pri kraju pregovora o članstvu europskoj obitelji te je istaknuo kako Vlada čini sve da što prije postanemo članica EU.

Komentara 214

JU
jura2010
20:17 24.06.2010.

Yugo Joso KAO ZAHVALJUJE SE BRANITELJIMA, ali se je jos uvijek NIJE POKLONIO PALIM BRANITELJIMA. POKLONIO SE AGRWESORIMA I TERORISTIMA. Sa TENDENCIJOM DALJNJEG UVLACENJA V RIT. TA OSOBA GOVORI O STEDNJI A NAVUKAO JE BAGRE KOJE PUNO KOSTAJU HRVATSKE POREZNEJU HRVATSKE POREZNE OBVEZNIKE. KUSSSSS BANDO LOPOVSKAAAAAAAAAA. Lijep pozdrav BOG

AB
Abudabi
22:12 24.06.2010.

Eto dali su rodjacima i stranackoj vojsci u drzavnim sluzbama kolektivne ugovore i sad se ovi oteli kontroli i oce referendum.Ne samo da cete ostati bez kolektivnih ugovora nego cete ostati i bez placa gospodo drzavni sluzbenici bez obzira na referendum.Meni nije jasno kako netko moze potpisivat da se i dalje goje drzavne firme sa kolektivnim ugovorima.

OB
-obrisani-
20:12 24.06.2010.

Josipović je bio potpuno u pravu kad kao Predsjednik RH nije potpisao zahtjev za referendum. Ali mislim da građani nisu ni tražili da Ivo potpiše za referendum, već da svojim potpisom potvrdi ostavku Jace Suzane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije