Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove Šepurine
Povratak na članak

Večernji prvi u centru za komandose: U Udbini će obuku prolaziti budući vojni vođe

Na probi su ovdje bili helikopteri Kiowa Warriors i Patria, skakalo se padobranom, borilo se prsa o prsa, vježbalo desant...

Komentari 39

ZA
zagabria1
09:18 13.09.2019.

Samo naprijed Hrvatska Vojsko!

VL
Avatar Krabat
Krabat
10:02 13.09.2019.

Pa de baš vas da preve puste unutra, poznati ste po domoljublju.

VL
CR
croban1111
11:52 13.09.2019.

Mogli ste napisati i tko je to ukinuo Šepurine 2000 godine.

VL
CR
croban1111
11:52 13.09.2019.

Mogli ste napisati i tko je to ukinuo Šepurine 2000 godine.

VL
Avatar johnny_bravo
johnny_bravo
13:17 13.09.2019.

Hrvatskoj domovini vjeran !

VL
Avatar navijač
navijač
10:21 13.09.2019.

Bio sam u Špurinama i ni sam neznam kako sam to izdržao , kao i pripreme prije toga u 5. brigadi. A za Krstićevića nisam baš siguran da je prošao isto. Vjerovatno nešto kao kasnije ratnu školu koja je bilaa u ono vrijeme za generale. U glavnom nadam se da će od Udbine napraviti nešto takvo a nadam se i da im "historiu" neće predavati netko poput Jakovine i Klasića. Sretno .

VL
DU
Deleted user
13:54 13.09.2019.

Problem nećemo riješiti ako budemo krivnju prebacivali na ove ili one. Prvi i osnovni problem je neznanje i šlamperaj kadrova i lijevih i desnih. Potom podmetanje jednih i drugih, ovisno tko je na vlasti . Treće tko god dođe nae na vlast, počinje sve iz početka, a prethodnik mu skloni sve što može. To je idealna situacija u kojoj ratni gubitnici imaju otvorene ruke. Pa što napraviti. Jedino u Obrani RH sigurnosti RH nužno je glave staviti zajedno i urediti sustav planski. Ako to ne učinimo obiti će se i lijevima i desnima i svima nama o glavu. Ne naoružava se Srbija da napadne NATO, pa tu lekciju su naučili. Mudre glave, iskusne i školovane hrvatske glave trebaju sjesti i napraviti plan razvoja OS realno i voditi ga fleksibilno, vodeći brigu da porezni obveznici to mogu podnijeti, bez da moraju odlaziti trbuhom za kruhom, jer i tu se rat izgubiti može, kada narod digne ruke od svojih. Recimo treba znati gdje je nužno imati vojarnu zbog brzine intervencije, a gdje ne. Zašto, pa RH ima oko 16 000 vojnika to u USA trpaju na tri nosača zrakoplova, a mi imamo desetke vojarni čiji samo hladni pogon troši ogromne novce,koje je moći pametnije upotrijebiti, naravno negdje i nekad novac nije bitan ako to situacija nalaže. treba maksimalno unificirati (razumno svakako) naoružanje radi cijene održavanja, razvijati svoje snage za održavanje, da izgleda skuplje, ali kada odbijete PDV i davanja koje vam radnici vračaju u državnu blagajnu, to je skoro pa besplatno i radnici imaju plaću.

VL
WI
wimyanya
13:38 13.09.2019.

Ne treba obucavati vojsku koja je sve svoje nacionalno bogatstvo predala okupatoru svoje zemlje. Cemu sluze oni , kada su im politicari opljackali citavu zemlju narodu, sve banke, korporacije i poduzeca i predali kolonizatorima nase zemlje? Kome sluze oni, narodu ili okupatoru? To je stranacka vojska, a ne narodna vojska, i njih se ne smije obucavati, nego skroz razoruzati, da ne nasrnu sa HDZ-evcima pljackati i nas ovamo na zapadu Europe. To nije vojska. Zna se sto je vojska, vojska brani svoju suverenu drzavu, svoje nacionalno bogatstvo, domace banke, domacu industriju i narod, a ne domace izdajnike i okupatora u svojoj zemlji. Kako je Americki Predsjednik proglasio njemacku automobilsku industriju opasnom za nacionalnu sigurnost svoje zemlje, samo da mu ne udju siriti se po njihovoj zemlji, a kamoli da im preda nacionalno bogatstvo svoje zemlje i naroda kao i ovi? To je vojska, a ne ovo. Ovo su marionete u sluzbi jedne stranke domacih izdajnika u zemlji, a ne u sluzbi nase suverene drzave i naroda.

VL
HU
hudarupa3
12:40 13.09.2019.

Dobra stvar za buduće vojvode.

VL
FI
fiberglas
09:45 13.09.2019.

Nekad su najbolji iskakali iz desantnih aviona antonov, to su bili komandosi. Bili bi i ovi da krsticevic nije upropastio jedine desantne/transportne avione koje je imala HV (a da prvo nije od " saveznika" iskamcio nove/ druge/polovne/ ma bilo kakve). Ministar..ufffff

VL
FI
fiberglas
10:46 13.09.2019.

Antunovicka je imala damu sjesti u sparku, a krsticevic nema. Ja bih ga provozao na utvi75, to je za njegovu razinu.

VL
Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
12:41 13.09.2019.

Kaj je ovo Fashion Week hrvatske vojske ili United colors of Benetton ? Pa dajte budite svi isto obučeni jer ste na obuci, a ne na modnoj pisti svak ima beretku druge boje, a pola ju ih ne zna ni nositi......

VL
JA
Javnodobro
10:16 13.09.2019.

Kad "bisr" sa dronovima krenu možeš ti bit komandos ko rambo. Nema tu pomoči.

VL
VO
vorda400
09:42 13.09.2019.

Što se ta obuka "vojnog vođe" ne provodi još tamo iz 93? pa u šipurinama je bila takva obuka

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.