Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE NAŠOJ REDAKCIJI

Večernji list u konkurenciji uglednih europskih novina dobio pet nagrada!

Naslovnica nagrađena
16.11.2016.
u 22:15

Nagrađeni smo za naslovnicu i naslovnu priču, za vizualnu i alternativnu prezentaciju priče te za dva posebna priloga

Večernji list dobitnik je pet nagrada u četiri kategorije u sklopu renomiranog natječaja European Newspaper Awarda koji ocjenjuje dizajn i koncept novina. U konkurenciji su bile 191 novine iz 27 europskih zemalja, a Večernji je list nagrađen za naslovnicu i naslovnu priču, za vizualnu prezentaciju priče, za alternativnu prezentaciju priče te za dva posebna priloga.

Organizator European Newspaper Awarda novinski je dizajner Norbert Kupper, a nagrade se ove godine dodjeljuju 18. put.

Žiri čini 15 art direktora, glavnih urednika... poznatih europskih novina, a Večernji list ostvario je odličan uspjeh u konkurenciji uglednih novina, poput njemačkog Die Welta, britanskog The Daily Telegrapha, portugalskog tjednika Expressa...

U Večernjem listu nagrade su doživljene kao uspjeh cijelog redakcijskog tima, ali art direktor Tomislav Botić glavni je grafički kreator Večernjakovih stranica.

– Mi u Večernjem listu ponosni smo na ovo priznanje. Posebno je po tome što ga dodjeljuje struka, a i lijepo je vidjeti da smo u društvu velikih europskih novinskih izdanja poput Die Welta, Aftenpostena, Bild am Sonntaga, The Sunday Telegrapha, Die Zeita – rekao je Botić.

I glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić ponosan je zbog nagrade te kaže da se u dizajnu Večernjaka poslušalo i prijedloge i primjedbe čitatelja.

– Papirnate novine moraju ići ukorak s vremenom. Povećali smo pismo, stranica više nije podijeljena u šest, nego u pet stupaca pa čitatelj lakše “prolazi” kroz tekst, a stranica je prozračnija – rekao je Klarić. 

>> Kratka priča i Večernji list vole se javno već više od pola stoljeća

Komentara 4

VI
Vito
07:17 18.11.2016.

Sva sreća što se ne ocijenjuje istinitost podataka i pismenost autora članaka profesionalnih novinara

Avatar MarkoPavic
MarkoPavic
22:47 17.11.2016.

Sve manje ljudi, s razlogom, vjeruju medijima koji su nekad objavljivali vijesti i činjenice, a danas prvo daju komentar, pa tek onda vijest (ako je uopće daju). A ako je i daju, prenesu selektivno samo ono što im odgovara, i prešute sve ostalo. Današnji mediji su uglavnom čista, ostrašćena propaganda.

VI
Vito
07:30 18.11.2016.

"Mora" im se priznati i odličan tempo poluinformiranja i manipuliranja samim informacijama tako da ih prilagođavaju potrebama onih koji im plaćaju oglase, daju plaću i "drže konce" na političkoj "sceni", a ne čitateljima i još manje istinitosti u korist stanovništva Hrvatske i svih koji po svijetu znaju i mogu razumjeti hrvatski jezik i pismo _________ To potvrđuje pred sudom osuđen za pljačku Hrvatske partijski ogranak zvan "hrvatska demokratska zajednica" koja je pljačkala Hrvatsku punih 18,5 godina te je ponovo, zahvaljujući obanjivanju javonst/novinara, ponovo zasjela na vlast _________ I sad takvi javnost/novinari putem medija ponovo obmanjuju narod i pokušavaju uvjeriti stanovništvo da je povećanje poreza s 13 % na 25 % u turizmu dobro i korisno za stanovništvo _________ Uz to uvjeravaju narod da je dobro biti plagijator, jer to nije obični lopov, nego lopov koji krade tuđe znanje, a to nije vrijedno pa plagijator zaslužuje biti u vlasti i kroijiti zakone jednako kao i sudac ustavnog suda koji uzima mito, ali ne od Hrvata nego od stranog bankara, što je najdomoljubniji čin pa zavrijeđuje i najugledniji položaj suca ustavnog suda __________ I za izbjegavanje istine bi takvi novinari morali dobivati nagrade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije