Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afganistan
Povratak na članak

Već je 40 godina poligon za besmisleno i krvavo nadmetanje Moskve i Washingtona

SSSR se povukao prije 30 godina. i Amerika sad najavljuje odlazak iz Kabula

Komentari 4

HR
Hrvatinic
22:34 19.02.2019.

Hrvatska drzava trosi ogromna financijska sredstva za putesestvije hrvatskih vojnika po cijelom svijetu....sve se to olako shvaca...sto radi hrvat vojnik u afganistanu....osim da se ispune zahtjevi nalogodavca iz vasingtona koji nam ne zeli ni vize ukinuti....sto misle o nama ama bas nista...mi smo samo pijuni...

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:28 20.02.2019.

bezveze nabacane floskule i teze... sovjeti su u afganistan ušli ciljano da riješe problem koji ne nastao iranskom revolucijom i da kontrolirano afganistan ustabile i u vlast uvedu sve predstavnike naroda, tj. plemena u afganistanu, ali bez ekstremista. akcija je imala razumne i dobre ciljeve, ali je od samog početka imala ključni nedostatak, a to je bio predsjednik afganistana, koji je sovjetsku pomoć želio iskoristiti da učvrsti svoju vlast, nije se nikako vidio kao privremeni... naređivao je razne autonomne akcije i posvađao plemena, već treće godine od akcije su sovjeti mu rekli da će ga ostaviti ako ne bude se smirio. i da, već tri godine od početka akcije su sovjeti odlučili napustiti afganistan, al nisu htjeli ga ostaviti u totalnom neredu. imate par zbilja kvalitetnih dokumentaraca na tu temu, naravno nisu američki, već su ruski, iz prve ruke ispričani od ljudi koji su vodili akcije i koji su sudjelovali na pregovorima sa plemenima. neke stvari sovjeti nisu oprostili tom predsjedniku, kao što su bila česta kršenja dogovora koje su sovjeti sa plemenima postigli. ako je autor ovog članka želio napraviti posao, mogao je informacije o ovome pronaći i na drugoj strani, bile bi autentične i točne, u pravom kontekstu. amer je z... motku i zasijao sjeme međunarodnog terorizma, što je i inače njihova igračka koju jako vole... sad imaju terorizam po cijelom svijetu i nemaju pojma, a još manje snage, da ga riješe, kamoli pobijede.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.