Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Važno je to kako će Hrvatska izvesti realnu prilagodbu eurozoni

Već sedam godina nemamo realne konvergencije prema EU, a prema drugim zemljama s kojima se uspoređujemo nazadujemo

Komentari 9

DA
Darchi2612
16:45 02.11.2017.

Mali narodi ne mogu imati vlastiti novac? Predpostavljam da je onda Švicarska velika zemlja

VL
PI
Pikacu
13:25 02.11.2017.

Zasto nasa vlada nezna razliku izmedu suficita i deficita

VL
TO
tolitol
20:19 02.11.2017.

Nije mi jasno zbog čega novinar kritizira vladu koja će ona proračun povećati u sljedećoj godini za nevjerojantih milijardu dolara. Odnosno postotno, proračun će rasti oko 5-6 posto, a gospodarstvo bi trebalo za upola manje. Što je to ako to nije promašena "kejnezijanska" politika koju on zaziva? Treba rasterećivati gospodarstvo, smanjivati javne prihode, poreze, stvarati povoljno poslovno okruženje koje će dovesti do toga da Hrvatska ne izvozi samo 9 milijardi eura vrijednu robu (kao u prvih 8 mjeseci ove godine) za razliku od Češke koja izvozi za preko 100 milijardi eura. To je recept, i to funkcionira u drugim zemljama srednje Europe. No tamo znaju ekonomiju, a kod nas bi ekspanzivnu monetarnu i fiskalnu politiku. A upravo takva nas je politika dovela do toga da sad zaostajemo za svima. Gdje je "kejnezijanstvo" u Češkoj, Slovačkoj ili Estoniji? Nema ga.

VL
LU
lunar777
11:40 03.11.2017.

Kakva prilagodba, kakav EURO?! Ne Euru, skidajte poreze i smanjite rashode, to je put, a ne uvođenje EURA.

VL
DU
Deleted user
08:36 03.11.2017.

Pitam se samo kako je tek Nijemcima bilo zamijeniti njihovu jaku Marku za Euro? Danas o tome nitko više ne govori.

VL
PS
psiho84
07:38 03.11.2017.

Mali narod ne moze imati ni vlastitu drzavu stoga je bitno da se priklone nekoj stranoj sili. Cim sam procitao prvu recenicu odma mi je jasno kakav lik ovo govori. Uvodenje eura nije novi zakon o prometu na cestama. Za njega ipak treba pitati narod sto misli. Referendum! Dosta je vise guranja citavog naroda u nesto sto mozda uopce ne zeli

VL
VI
Vito
13:52 02.11.2017.

Važno je to kako će Hrvatska izvesti realnu prilagodbu eurozoni ::::: Stvarno??? __ Znači nije "važno" što ćemo kazne za neimanje postrojenja za razvrstavanje otpada plaćati u Eurima ili kunama??? __ Ako ćemo prije plaćanja kazni uvesti Euro, bit ćee to manji brojevi __ No, Kazne stižu na naplatu prvog siječnja 2018.g., a euro tek za nekoliko desetljeća. __ Sad je samo "važno" kako će i tko će vagati to smeće pa će tako smeće biti "važno", ma koliko Eura plaćali kazne

VL
LU
lunar777
11:40 03.11.2017.

Kakva prilagodba, kakav EURO?! Ne Euru, skidajte poreze i smanjite rashode, to je put, a ne uvođenje EURA.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.