Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODITELJI SNAŽNO UTJEČU
Povratak na članak

Porazna statistika: Djeci slabije obrazovanih u Hrvatskoj siromaštvo prijeti 3,5 puta više

Studira samo trećina onih čije su majke završile trogodišnje srednje škole. Roditelje s visokom razinom obrazovanja ima čak 40% visokoobrazovanih

Komentari 14

KG
KG002
13:41 08.12.2021.

A kaj s visokoobrazovanim kadrom koji je nezapošljiv jer ih ima ko dre*a na burzi? Možda da pogledate koliko zarađuju vodoinstalateri i keramičari, a nisu visokoobrazovani. Bilo bi pametnije da djeca završavaju deficitarna zanimanja umjesto kaj se danas svaki “volek” gura u visoke škole da bi malograđani mogli reć kak ima završen faks i diplomu s kojom si guz** obriše.

VL
Avatar StormRaider95
StormRaider95
13:28 08.12.2021.

Sve su to u neku ruku kastinska društva... Isto je i s političarima, njihova djeca će prije završiti u politici nego moja, jer njihova iz primjera vide da se može muljati i grabiti lovu i kad si tup ko stup, dovoljno je biti pokvaren. Moji vjeruju u obrazovanje, rad i trud.

VL
AF
AfganistanskiHrvat
14:09 08.12.2021.

Vrlo zanimljivo. Moj susjed dok je tražio posao i radio na ugovor završio je i drugi fakultet. Međutim od posla ni P bez stranačeke iskaznice. Otišao prvo u Dansku, nakon šest mjeseci u Švedsku i nakon dvije godine je nekakav zamjenik direktora u jednoj firmi. Ovdje nije bio podoban.

VL
VI
vidum
13:39 08.12.2021.

Bože moj! Jadna dica HDZ-ovaca, sva će ostat nepismena.

VL
SN
sasa.novak.58
14:25 08.12.2021.

Također, djeca slabije obrazovanih roditelja imaju manju šansu da sama steknu visoko obrazovanje, pa se cijela priča sa siromaštvom dodatno perpetuira.

VL
Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
16:53 08.12.2021.

Po ovome bi Tesla ostao doma pilit drva i sadit krumpir.

VL
FE
fefellerunt
21:50 08.12.2021.

Sa ovim člankom se apsolutno slažem, dovoljno je vidjeti kako živi VSS kadar, da navedem samo one poznate u javnosti: sanaderi, lovrić-merzeli, vidoševići, todorići,. tedeschi, čačići, mrak-taritaši, rihembergeri, vrdoljaci , a gdje su još ostali pravnici, ekonomisti, građevinarci, svi onii koji isijavaju svojim enormnim znanjem a to se vidi i po tome koliko smao izvozi Hrvatska, mostove i pruge projektiraju naši inženjeri. Evo obnova u sisku i petrinji praktički završena sa minimalnim troškovima , a tu se vidi težina diploma sa hrvatskih fakulteta

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
14:36 08.12.2021.

Žalim samo stare i bolesne. Meštar u Splitu (za većinu zanata) zaradi više nego da je u Njemačkoj.

VL
DU
Deleted user
13:37 08.12.2021.

Draga djeco, učlanite se u HDZ i spasite sebe, to je jedini način da ne budete gladi! Učlanite se dok još ima, jer svakim danom ima sve manje i manje a sa EU fondovima i nije baš za zezati se, učimo na primjeru Žalac, gdje imamo zaštitu USKOK-a i DORHA ali ne kontroliramo na žalost EU istražitelje. Zapamtite, imamo Hrvatsku samo je treba mudro unovčiti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.