Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uložilo preko 40.000 ljudi

Važna obavijest za one koji su kupili narodne obveznice: Uskoro kreće isplata kamate

Zagreb: Počeo upis narodnih obveznica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.02.2024.
u 10:32

Isplatu kamata po narodnoj obveznici SKDD će provesti svim ulagateljima koji će 7. ožujka na kraju dana na svom računu vrijednosnih papira u SKDD-u imati narodnu obveznicu

Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) 8. ožujka provest će isplatu kamate po narodnoj obveznici. Kako podsjeća, Republika Hrvatska je 8. ožujka 2023. godine izdala narodnu obveznicu te time napravila iskorak u izdanjima državnih obveznica, ponudivši priliku za kupnju obveznice i fizičkim osobama, a koju je iskoristilo preko 40.000 ljudi.

"Izuzetno smo zadovoljni što Središnje klirinško depozitarno društvo, kao jedna od ključnih institucija hrvatskog financijskog tržišta, ima značajnu ulogu u ovom procesu. Našim najboljim znanjima, ali i korištenjem najsuvremenijih tehnoloških platformi koje su prilagođene najboljim praksama i standardima europskih tržišta, svi zajedno doprinosimo stabilnosti i daljnjem razvoju nacionalnog tržišta kapitala, osiguravajući istovremeno kvalitetnu uslugu našim korisnicima“, istaknula je Dora Matošić, predsjednica Uprave SKDD-a.

Isplatu kamata po narodnoj obveznici SKDD će provesti svim ulagateljima koji će 7. ožujka na kraju dana na svom računu vrijednosnih papira u SKDD-u imati narodnu obveznicu.

Iz SKDD-a ističu da će kamatu isplatiti na onaj IBAN imatelja narodnih obveznica koji je evidentiran na računu ulagatelja u SKDD-u na kojem se nalaze upisane narodne obveznice. Za nove ulagatelje koji nisu imali otvoren račun vrijednosnih papira u SKDD-u prije kupnje/upisa narodne obveznice, to je onaj IBAN koji je ulagatelj naveo na upisnici za narodnu obveznicu. Za ulagatelje koji su već imali u SKDD-u otvoren račun za vrijednosne papire prije kupnje/upisa narodne obveznice, to je IBAN koji je ranije bio upisan na njihovom računu u SKDD-u.

GALERIJA Ovo je jedini dvokatni most u Hrvatskoj i jedini koji na sebi ima kipove

Zagreb: Počeo upis narodnih obveznica
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije