Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lipovljani

Vatrogasna vježba na naftnim postrojenjima u Kozaricama

vatrogasci Lipovljani (1)
Foto: Željko Gašparović / PIXSELL
1/6
17.03.2013.
u 18:33

Lipovljanski vatrogasci, uz sudjelovanje vatrogasaca DVD-Novska i Javne vatrogasne postrojbe iz Kutine, priredili su taktičku vježbu kod naftnih pogona u naselju Kozarice na "Otpremnoj stanici Jamarice“.

LIPOVLJANI – Lipovljanski vatrogasci, uz sudjelovanje vatrogasaca DVD-Novska i Javne vatrogasne postrojbe iz Kutine, priredili su taktičku vježbu kod naftnih pogona u naselju Kozarice na \"Otpremnoj stanici Jamarice“.

- Ovakve vježbe na naftnim postrojenjima, prema svojoj složenosti izvođenja, ubrajaju se među najzahtjevnije. Od svih sudionika traži se dobra pripremljenost. Osim vlastite provjere, uvježbavanjem se provjerava i spremnosti zaposlenih uključenih u zaštitu pogona, kazao je Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani i koordinator provođenja vježbe. Simulaciju gašenja naftnih postrojenja DVD Lipovljani, provodi tri puta na godinu, kako bi provjerili vlastitu osposobljenost i funkcioniranje opreme.

Vježbu koju su upriličili uz skoro obilježavanje 125. godina vatrogastva u Lipovljanima, promatrali su i predstavnici tvrtke Sinaco i INE, kao i zapovjednici drugih Vatrogasnih zajednica. Nakon vježbe, uvježbanost vatrogasaca da djeluju u ovakvim situacijama, pohvalio je, Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije i dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, rekavši da su pokazali visoku obučenost i spremnost

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije