Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sablasni detalji

Vatrogasci: Moguće je da je jednu putnicu pregazilo naše vozilo

Srušeni Boeing 777 (1)
Screenshot NTSB Twitter
08.07.2013.
u 23:20

Nakon što su prikazane fotografije unutrašnjosti zrakoplova nakon nesreće, javnost potresaju novi detalji. Vatrogasci izjavljuju da je moguće da su pregazili 16- godišnjakinju.

Svjetsku javnost stalno šokiraju detalji vezani za neuspješno slijetanje zrakoplova Boeing 777 Asiana Airlinesa na pistu Međunarodne zračne luke u San Franciscu. Nakon što su podaci otkrili da pilot nije na vrijeme pokušao podići zrakoplov u zrak za ponovni prilaz iako se upalio alarm te se navodio vizualnim metodom slijetanja koja se ne smije koristiti za ovakve zrakoplove već samo za sportske, otkriveno je da je pilot imao samo 43 sati leta na ovom modelu zrakoplova, a šef vatrogasaca pristiglih na mjesto nesreće priznao je da postoji mogućnost da je netko od njegovih ljudi pregazio vatrogasnim vozilom 16- godišnju putnicu, jednu od dvije poginule osobe u nesreći.

Mrtvozornik okruga San Mateo Robert Foucrault rekao je da su mu vatrogasci kazali da je djevojku možda pregazilo vozilo. – Dio našeg zadatka jest i utvrditi uzrok smrti. Pregledom ćemo utvrditi je li umrla u zrakoplovnoj nesreći ili u drugom incidentu – rekao je Foucrault.

Uznemiruju i fotografije koje je Nacionalni odbor za sigurnost u transportu (NTSB) objavio na svom službenom profilu na Twitteru. Prikazane su sablasne fotografije kabine,  crne kutije te timovi istražitelja koji pregledavaju olupinu. Jedan dio zrakoplova pronađen je u moru.

Dvije djevojke poginule, 182 osobe u bolnici

U zrakoplovnoj nesreći Boeinga 777 u San Franciscu umrle su dvije 16-godišnjakinje iz Kine, a 182 osobe završile su u bolnici. Pilotu koji je vozio zrakoplov Asiana Airlinesa to je bilo prvo slijetanje s tim tipom zrakoplova, no nije mu bio prvi put da leti za San Francisco, izvijestili su iz Asiana Airlinesa. Pilot Lee Kang-Kuk iz Seula do San Francisca letio je nekoliko puta između 1999. i 2004. godine. Imao je 43 sata letenja s Boeingom 777, a ukupno je letio više od 10 tisuća sati.

Južnokorejski i američki istražitelji zajedno će danas ispitati Leeja i Lee Jeong-mina, koji je bio kopilot na letu. Snimka iz kokpita sugerira kako su piloti pokušali prekinuti slijetanje manje od dvije sekunde prije nego što je zrakoplov udario u pistu Međunarodne zračne luke San Francisco. Podaci s leta pokazuju da je zrakoplov pisti prilazio presporo i prenisko te su piloti sedam sekundi prije udara pokušali povećati brzinu. Alarm se oglasio četiri sekunde prije udara pa su odlučili prekinuti slijetanje 1,5 sekundi prije nesreće.

>>Boeing udario u pistu i zapalio se: dvoje mrtvih, 182 ozlijeđenih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije