Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR PODMETNUT?

Vatrogasci brzom intervencijom spasili Trenkov dvorac

Trenkov dvorac
07.11.2014.
u 15:05

Iako iz policije to nije službeno potvrđeno, vatrogasci su uvjereni da je požar podmetnut

Samo zahvaljujući pravodobnoj i brzoj intervenciji prisebnih vatrogasaca izbjegnute su teže posljedice u požaru koji je u četvrtak oko 16.30 sati izbio na dvorcu baruna Trenka u Trenkovu, nedaleko od Velike u Požeško-slavonskoj županiji. Odmah po zaprimljenoj dojavi, petnaestak vatrogasaca odjurilo je na mjesto događaja i za samo 13 minuta požar je bio lokaliziran. Izgorjeli su plastični elementi na trima prozorima i na prvom katu objekta.

Iako iz policije to nije službeno potvrđeno, vatrogasci su uvjereni da je požar podmetnut.

– Postoje jasno vidljivi dokazi da je vatra podmetnuta izvana i to na više mjesta. Sreća je da požar nije zahvatio drvenu konstrukciju u gornjem dijelu i da, osim na prozorima, nije pričinjena veća materijalna šteta – rekao nam je Slavko Jogun iz trenkovačkog DVD-a.

Iako je dvorac godinama zapušten, u njemu dosad nije bilo ovakvih intervencija. Ostalo je nejasno tko je i zašto podmetnuo požar u ovom spomeniku kulture nulte kategorije koji predstavlja važan dio turističko-povijesne ponude veličkog kraja i koji je, prema nekim idejama, trebao biti obnovljen i pretvoren u Muzej baruna Trenka.

>> Tijekom noći izgorjela unutrašnjost Mercedesa u Splitu

>> Poviše Vrgorca izbio manji požar, gorjela trava i nisko raslinje

Komentara 2

Avatar d-ano
d-ano
18:19 07.11.2014.

Zelio bih da to obnovim s kim da govorim. Hvala

FL
flockizaller
09:07 09.11.2014.

sramota da se pise Trenkov Dvorac ,da to vidi baron Trenk on bi se okrenio u Grobu. od Dvorca slavnog Barona ljubavnika M.T. ostale su samo rusevine,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije