Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.06.2014. u 12:00

Za premijera je pak vrlo važno da nogometaši ostanu što duže u Brazilu jer Slobodna prenosi studiju koja pokazuje da svaka odigrana utakmica naše repke gospodarstvu donosi 50 milijuna eura

Premijer uživo gleda kako nam raste BDP
Vatreni prolaskom grupe izvlače Hrvatsku iz krize

Zoran Milanović, hrvatski premijer, otputovao je Brazil uz opasku da će našim nogometašima s njim ili bez njega biti isto. Za premijera je pak vrlo važno da nogometaši ostanu što duže u Brazilu jer Slobodna prenosi studiju Simona Chadwicka, profesora na sveučilištu Coventry, koja pokazuje da svaka odigrana utakmica naše repke gospodarstvu donosi 50 milijuna eura od sponzorstva, marketinških ugovora, ugostiteljstva, teleoperatora, pivarske i ostalih industrija. Tri utakmice znače 150 milijuna eura, ili 1,14 milijardi kuna ili 0,35 posto BDP-a. Hoće li nas vatreni izvući iz recesije?

Skromnost mu je vrlina
Jovanović smjenu nazvao prvim neuspjehom u životu

Željko Jovanović, smijenjeni ministar znanosti, obrazovanja i sporta, (ne)očekivana je žrtva Milanovićeve kadrovske križaljke. Svoju smjenu prilično samodopadno nazvao je prvim neuspjehom u životu. Iz toga proizlazi da je u svoju godinama neprekinutu nisku uspjeha uključio i nedopustiv skandal kada se kao resorni ministar u siječnju 2013. javio na natječaj Medicinskog fakulteta u Osijeku, o kojem je prvi pisao Večernji. U razgovoru za Jutarnji sada se brani riječima: „Nije meni trebao Medicinski fakultet u Osijeku nego ja njima. Falilo im je nastavnika s doktoratom“. Ok, ali ako bivšem ministru usred mandata nije trebao posao na Medicinskom fakultetu u Osijeku – zašto se javio na natječaj?

Stara ideja
Preferencijalno glasanje već mjesec dana u proceduri

Željka Markić, čelnica U ime obitelji, najavila je referendum o uvođenju preferencijalnog glasanja i za Sabor. Dobra ideja, samo što ju je još prije mjesec dana u saborsku proceduru poslala Natalija Martinčević (NSR).

Nova statistika
Droga i prostitucija spašavaju nam gospodarstvo

Marko Krištof, direktor Državnog zavoda za statistiku, najavio je da će se u hrvatsko gospodarstvo od rujna obračunavati i aktivnosti u sivoj ekonomiji kao što su prostitucija, ilegalna proizvodnja narkotika, alkohola i duhana te trgovina ljudima. Podatke o prometu u tom sektoru davat će policija, a procjenjuje se da će to povećati hrvatski BDP za 0,9 do 1,5 posto godišnje. Daleko smo dogurali kad nam droga i prostitucija spašavaju gospodarstvo.

Komentara 3

AN
anabanana1812
13:57 13.06.2014.

ispada da je hrvatska skupa zemlja za svoje građene, ali to nije ni bitno, bitno da stranci uživaju u ljepotama...takve bi stvari milanovića trebala zanimati, ali očito je nauspješan u onome bitnome!

BE
berija
12:32 13.06.2014.

Ja ću potrošiti točno 879 kuna manje nego prošlog mjeseca. Toliko mi je smanjena plaća.

Avatar Carrera
Carrera
13:41 13.06.2014.

ova vlada više nema smisla, potrebno je što prije raspisati prijevremene izbore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije