Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubili sve

Vatra progutala kuću, namještaj, odjeću i novac, ostala im tek – drva

'30.01.2012., Generalski Stol - Majka i sin Ivan i Marija Slat u pozaru kuce prije mjesec dana ostali su bez svega. Vatra je progutala kucu i sve osobne stvari obitelji Slat koji sada spavaju u susjed
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
07.02.2012.
u 12:12

Pomoć u gradnji nove obiteljske kuće ponudili su mještani i tamošnji obrtnici, ali Šlatovi nemaju novca ni za kupnju građevinskog materijala

– U požaru smo ostali bez kuće, ali, hvala Bogu, barem su nam ostala drva pa se ne moramo smrzavati – skromno nam je rekla Marija Šlat iz Generalskog Stola kojoj je u nedavnom požaru do temelja izgorjela kuća u kojoj je živjela sa sinom. Nakon tragičnog događaja mnogi su im pritekli u pomoć. Među prvima i njihov susjed čija im je vikendica postala privremena adresa.

 Obnova za dvije, tri godine

 – Majka i ja smo otišli u Karlovac, a kad smo se vratili, zatekli smo kuću u plamenu. U nekoliko sati ostali smo bez kuće, namještaja, odjeće, pa čak i bez ušteđevine – dio je to potresne priče Ivana Šlata, 36-godišnjeg automehaničara.

Nakon intervencije vatrogasaca od kuće je ostalo tek nekoliko zidova. Iako je riječ o starom objektu, Šlatovi su ga potpuno uredili i opremili. Poslije požara, čiji je uzrok ostao nepoznat, našli su se u potpuno neočekivanoj situaciji, bez ikakve imovine. Situaciju je dodatno pogoršao snijeg i najavljene niske temperature i do minus 23.

 – Zaista sam zahvalan, prije svega svojim susjedima, ali i mnogima drugima koji su nam odmah priskočili u pomoć. Novčano nam je pomogla općina, kao i moji kolege i tvrtka Revoz iz Slovenije gdje radim.

No, što će biti sutra, zaista ne znam. Novca nemam da gradnju pokrenem ispočetka. Predao sam zahtjev za obnovu, no, koliko sam čuo, pomoć s te strane mogu očekivati za dvije ili tri godine – kaže Šlat.

 Kako do nove kuće?

 Dodatni je problem što je kriza pogodila i slovensku tvrtku u kojoj radi pa bi za mjesec ili dva mogao ostati i bez posla. Želju da mu pomognu i doniraju radove na gradnji nove kuće pokazali su neki tamošnji obrtnici i mnogobrojni mještani. Ipak, i za to mu je potreban građevinski materijal koji ne može sam nabaviti.

Ključne riječi

Komentara 4

KA
karlo2011
13:37 07.02.2012.

tragedije su ljudske. nekad zbog zaborava a nekad i namjerno dešavaju se požari. žalosno ali nisu jedini bez kuće. neće biti niti smak svijeta. moj savjet obiteji Šlat je da što prije iznajme stan u tom selu pa kad skupepe dovoljno novca za građevinski materijal graditi novu kuću.

OB
-obrisani-
14:22 07.02.2012.

Svi novci sakriti po kucama steceni su na crno ili na koji drugi nacin....

Avatar Darko zg
Darko zg
15:17 07.02.2012.

@karlo2011,imaš sve reference za savjetnika u vladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije