Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Uzorna obitelj"

Vatikanski list tvrdi: Homer i Bart Simpson pravi su katolici

homer
Reuters/Pixsell
18.10.2010.
u 11:06

- Obitelj Simpson moli se prije objeda na svoj jedinstven način i vjeruje u život nakon smrti - piše u članku vatikanskih novina.

Kultna animirana serija Simpsoni govori o vrijednostima poput obitelji, zajedništva, obrazovanja i religije kao rijetko koja televizijska serija - smatra vatikanski dnevni list L'Osservatore Romano.

Novine su dale do znanja da Homer hrče na misi koju služi velečasni Lovejoy i svojeg susjeda, evangelista Neda Flandersa "časti" nevjerojatnim uvredama. Ipak, u članku pod naslovom "Homer i Bart Simpson su katolici" navodi se da su, bez obzira na sve mane, Simpsoni jedna od rijetkih serija u kojoj su vjera u Boga, religija i razgovori o Bogu stalna tema.

- Obitelj Simpson moli se prije objeda na svoj jedinstven način i vjeruje u život nakon smrti - piše u članku vatikanskih novina.

L'Osservatore Romano analizira i epizodu iz 2005. pod nazivom "Simpsoni - Otac, Sin i sveta gostujuća zvijezda" koja je prikazana nekoliko tjedana nakon smrti pape Ivana Pavla II. Epizoda počinje Bartovim izbacivanjem iz škole nakon čega ga roditelji upisuju u Katoličku školu. Tamo sreće suosjećajnog svećenika koji ga preobrati na katoličanstvo.

Nakon toga se i Homer odlučio preobratiti na katoličku vjeru unatoč zgražanju njegove supruge Marge, velečasnog Lovejoya i susjeda Flandersa. Epizoda govori i o homoseksualizmu i istraživanju matičnih stanica.

- Malo ljudi to zna, a čak i on čini sve da bi to sakrio, ali istina je - Homer Simpson je katolik - uvjereni su u listu.

Ključne riječi

Komentara 4

B6
Booyaka 619
11:31 18.10.2010.

A što, ili bolje, TKO, je Mr.Burns?

LU
lucio2
11:50 18.10.2010.

Whatever... Svatko vidi i interpretira onako kako to odgovara njegovom pogledu na svijet. U tome, uostalom, i jest kvaliteta serije.

AU
autoritet
11:55 18.10.2010.

Serija je zakon, a likovi u njoj su sjajni upravo zato što imaju sve ljudske slabosti... Svi smo takvi, a valjda to i njih čini katolicima, he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije