Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TREBAMO LI PRESTATI PLAĆATI ROBU?'

Trgovci napali Maricu Vidaković zbog njezina poziva u vezi s Konzumom

marica vidaković
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
12.04.2017.
u 09:15

Vidaković je tada, između ostalog, kazala kako će pozvati zaposlenike da kupuju u Konzumu.

Prokuristica Kraša Marica Vidaković našla se na meti Udruženja hrvatskih trgovaca Grupe NTL i Ultra gros zbog izjave koju je dala nakon sastanka dobavljača s jedne strane i premijera Andreja Plenkovića i Vladina povjerenika Ante Ramljaka s druge strane.

Vidaković je tada, između ostalog, kazala kako će pozvati zaposlenike da kupuju u Konzumu.

– Danas smo se dogovorili da ćemo pustiti protok roba, da ćemo napuniti dućane i da ćemo pozvati isto tako sve zaposlenike da kupuju u Konzumu kako bismo omogućili sustavu da što više generira novi novac i da počne servisirati svoje dospjele obveze – kazala je Vidaković nakon sastanka u ponedjeljak.

Udruženje hrvatskih trgovaca Grupe NTL i Ultra gros u otvorenom pismu navodi kako smatra da je ovaj poziv "izrazito diskriminirajući". Navode i kako ih ovakvo preferiranje jednog trgovca dovodi u tržišno nepovoljnu situaciju te se pitaju kako u ovim okolnostima nastaviti suradnju.

"Poštovana gospođo Vidaković,

Vezano uz Vaše obraćanje javnosti u kojem otvoreno pozivate svoje zaposlenike, a indirektno i ostale potrošače da kupuju u trgovinama Konzuma, udruženja hrvatskih trgovaca NTL i Ultra gros obraćaju Vam se zajednički ovim pismom.

U svom nastupu istaknuli ste da Vaš stav dijele i ostali dobavljači koje zastupate.
Radi našeg interesa, a i interesa šire javnosti, zanima nas koji su to još dobavljači osim Kraša?

Kao odgovorni trgovci i razumni ljudi, naravno i sami podržavamo restrukturiranje i oporavak Agrokora, ali Vaš poziv na potrošnju u Konzumu smatramo izrazito diskriminirajućim postupkom kojim nama i ostalim trgovcima u Hrvatskoj ugrožavate jednakopravan položaj na tržištu zajamčen Ustavom.

Bez obzira na složenost situacije u kojoj ste se našli u Vašim poslovnim odnosima s Konzumom, a koja je rezultat Vaših poslovnih odluka, navedenu izjavu smatramo izuzetno nekorektnom i neprihvatljivom, poglavito ako se uzme o obzir da ostale trgovačke kuće čine cca. 70% hrvatske maloprodaje.

Među navedene spadaju i članice NTL-a i Ultra gros grupacije, također hrvatski trgovci koji s više od 9,5 milijardi kuna prihoda, 14.000 zaposlenih i više od 2800 prodajnih mjesta, u cijeloj Hrvatskoj, čine oko  20% ukupne maloprodaje.
Naglašavamo da sve obveze prema Krašu, državi i ostalim dobavljačima izvršavamo pravovremeno i u cijelosti .
Trebamo li možda prestati plaćati kupljenu robu pa da pozovete kupce i u naše trgovine?

Vaše preferiranje samo jednog trgovca u Hrvatskoj dovodi nas u tržišno nepovoljnu situaciju u kojoj je definiranje i dostizanje godišnjih ciljeva upitno.

Radi navedenog očekujemo Vaš odgovor na pitanje kako u ovim okolnostima nastaviti suradnju u tekućoj poslovnoj godini?" stoji u otvorenom pismu koje potpisuju Martin Evačić, direktor NTL-a, i Marjo Jukić, direktor Ultra grosa.

>> Dobavljači: Reći ćemo radnicima da kupuju u Konzumu jer sustavu treba svježi novac

>> Petrov tvrdi: Uspjeli smo reagirati na vrijeme. Dobavljači će dobiti financijska sredstva, radnici plaće, a Todorića nema u Agrokoru

Komentara 106

DO
doktorica
09:51 12.04.2017.

sada se od građana traži da kupuju u Konzumu,a ne traži se od Todorića da preuzme odgovornost i plati svoje račune!Divota,koliko nas "peglaju"!

BR
Bravo
09:52 12.04.2017.

Evo već trčim. I plan izlazka iz krize je primjeren potrošaću. Dok je svinjetina u svim drugim centrima od 22 do 28kn u Konzumu je 37 a na njemu se Todorić nakrao uvozeći smeće staro ko zna koliko iz sabirnog centra u Nizozemskoj.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
10:07 12.04.2017.

Na stotine malih trgovaca je propalo pogotovo kvartkovskih dučana gdje su se svi poznavali i umorovljenici i radnici su na teku kak se veli se zapisivali dok nije sjela plača il mirovina gdje je onda bila ova prokuristica jel štitila male trgovce koji su na vrijeme plačali svoje obveze kak ju sram nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije