Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Varaždinskoj tvrtki nisu platili 5 milijuna kuna za radove na terminalu Omišalj

terminal Omišalj
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
24.01.2014.
u 14:28

Glavni izvođač radova bio je Gamont, a investitor JANAF. Direktor Gamonta navodno je "smuljao" sve na štetu varaždinske tvrtke

U izgradnji terminala Omišalj kojeg je financirao Jadranski naftovod (JANAF), sudjelovala je i varaždinska tvrtka GK koja se bavi geotehničkim istražnim radovima, a koja novac od tih radova nije vidjela.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva, za to je odgovaran Petko Gavrilović, direktor tvrtke Gamont, koja je bila glavni izvođač radova na gradnji terminala. On je sa tvrtkom GK dogovorio izvođenje radova na terminalu, predočavajući da će radove platiti što po primitku sredstava iz JANAF-a - nije učinio.

Prema podignutoj optužnici, Gavrilović nikada nije imao niti namjeru tvrtki GK-a isplatiti novac, čime je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju i tvrtku GK oštetio za više od pet milijuna kuna.

Osim toga, optužnica ga tereti za još jedno (ne)djelo, koje je počinio kao stvarna osoba koja je vodila poslovanje Gamonta u vrijeme kada je direktor bio Miroslav Gavrilović.

Obojicu se tereti da su kao odgovorne osobe Gamonta, znajući da je račun društva u blokadi i koji vjerovnici imaju prioritet naplate, mimo redoslijeda vjerovnicima isplatili više 50 milijuna kuna.

Time su počinili kazneno djelo pogodovanja vjerovnika, opet na štetu varaždinske tvrtke GK.

>> Nitko ne želi uložiti u LNG terminal u Omišlju

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
11:03 25.01.2014.

a varaždinska tvrtka kojoj je plaćeno da gradi škole i sportske dvorane pa nije napravila ništa, pa onda njezin gazda jedno vrijeme bio "prvi" sa ambicijama da postane i više nego "prvi"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije